Digidexo.com

Hvilken del av Human Body Does Anthrax Infect?

Hvilken del av Human Body Does Anthrax Infect?

Kutan Anthrax

Hvis du blir utsatt for kutan miltbrann, har bakterien kom inn huden din, enten gjennom et kutt eller sår. Ifølge Mayo Clinic, er en kutan infeksjon miltbrann den vanligste formen av sykdommen. Denne typen infeksjon er mindre alvorlige, og lette å behandle. Svært sjelden er en kutan infeksjon dødelig.

Kutane symptomer

Effektene av en kutan infeksjon er kløende nupper som ligner insektsbitt (myggstikk, for eksempel). Disse humper vil bli hevet. Omsider bump vil bli et sår med en svart senter. Sår kan bli hoven, samt omkringliggende lymfekjertler.

Gastrointestinal miltbrann

En person som blir infisert med gastrointestinal anthrax gjør det ved å spise kjøtt som er kokt, eller ved å spise kjøtt fra et dyr som er infisert med miltbrann. I mange tilfeller kan symptomene bli sammenlignet med symptomer på matforgiftning.

Gastrointestinale symptomer

Hvis du blir smittet med gastrointestinal miltbrann, vil du oppleve kvalme, og ifølge Mayo Clinic, oppkast ledsaget av blod. Blood utstilt i galle er vanligvis et symptom som oppleves i senere stadium av infeksjonen. Andre symptomer kan være feber, tap av matlyst, blodig diaré, sår hals og hovne hals.

Lunge Anthrax

Lunge anthrax er den mest dødelige av alle tre infeksjoner. Når du utvikler lunge miltbrann, er det på grunn av inhalering av store mengder miltbrannsporer. Ifølge Mayo Clinic, selv med behandling, er lunge anthrax vanligvis dødelig. Første symptomene starter ut som en influensa, men symptomene utvikle seg til alvorlige og potensielt dødelige komplikasjoner.

Lungesymptomer

Den innledende fasen av lunge anthrax begynne med en sår hals, feber, muskelsmerter, og ekstrem trøtthet. Du kan også oppleve ubehag i brystet. Som anthrax infeksjon fremskritt, vil feber bli høyere (over 101 grader Fahrenheit), vil puste bli anstrengt, og vil skje sjokk (når organer begynner å svikte). Meningitt kan også forekomme, der ryggmargen og hjernen bli betent. I alvorlige komplikasjoner, kan det oppstå blødning i hjernen, som er kjent som hemoragisk meningitt.

Årsaker

Miltbrann former naturlig som et resultat av sporer blir skapt fra bakterier innenfor jord. Disse sporene vil holde seg sovende i lange perioder av gangen, til en vert, så som et dyr plukker opp disse sporer. Ifølge Mayo Clinic, miltbrann fleste infeksjoner forekommer som et resultat av animalsk forurensning. I noen tilfeller har bruk av miltbrannsporer blitt overført gjennom bioterrorisme. I 2001 ble 22 mennesker i USA smittet med miltbrann i posten, med fem av disse personene som dør.