Digidexo.com

Øvelse for prolaps i nakkeregionen

En herniated platen er en svulmende eller sprukket plate mellom ryggvirvlene. Herniated plater er mest vanlig i nedre del av ryggen, men kan forekomme i nakkeregionen, forårsaker smerte, immobilitet og nummenhet eller svakhet i armene dine. Hvis du opplever smerter fra en herniated plate i halsen, kan du bidra til å lindre symptomer med nakkeøvelser.

Stretching

Stretching du halsen bidrar til å lindre noe av smerten og immobilitet av nakken din. Gjør disse øvelsene sakte og ikke tvinge halsen forbi det punktet av smerte. Avhengig av plasseringen av prolaps, kan du være i stand til å gjøre enkelte strekninger lettere enn andre.

Bøy hodet forover og bakover ser, ned til tærne og opp til himmelen. Deretter begynne å bevege hodet mot den ene skulderen og deretter den andre, prøver å berøre øret til skulderen. Snu hodet til venstre og høyre, prøver å trekke haken over skulderen på hver side. Drei hodet til venstre og høyre, men ikke prøv deg rotere hodet i en hel halv-sirkel fra foran til bak og foran igjen. Dette kan forverre din smerte og symptomer. Husk å ikke holde pusten mens du strekker musklene. Breathing gir musklene oksygen, noe som bringer næringsstoffer og fremme helbredelse.

Dynamic Lumbar stabiliseringsøvelser

Når du gjenvinne mobilitet du kan begynne dynamiske stabiliseringsøvelser som angitt av legen din eller fysioterapeut. Disse øvelsene er laget for å hjelpe deg med å justere og korrigere din holdning til å redusere stress på herniated plate. De vil også forbedre fleksibiliteten i ryggen og din generelle tilbake helse.

Disse øvelsene koordinere mageøvelser med ryggøvelser for å balansere din ryggrad og holdning. Mageøvelser inkluderer crunches og vekslende ben heiser. Rygg øvelser inkluderer menneske positur og bekken tilter.

Du en også gjøre motstand øvelser med halsen ved å gjennomføre samme serie av strekninger, men å bruke hendene som teller-motstand.

Crunches er lik sit-ups bortsett fra at du bare heve deg selv halvveis til toppen. Pass på at knærne er bøyd. Leg heiser er best gjøres på en øvelse ball. Sitt på ballen og heve hvert ben parallelt med gulvet. Den supermann positur er der du ligger på magen og løfte begge armer og ben opp som om du flyr. Den bekken tilt starter med deg liggende på ryggen med knærne opp, deretter løfte hoftene oppover.

Aerobic aktivitet

Det er viktig å være aktiv når du arbeider med en herniated plate i halsen. Det kan være vanskelig å gjøre normale aktiviteter som løping eller aerobic, men du bør kunne gjør noen gange, sykling, svømming eller arbeid på elliptiske maskiner. Du ønsker å finne en aktivitet som er lav effekt og øker ikke smerten som ligger i halsen.

Hvis smertene har forlatt deg på sengeleie for noen tid, sjekk med legen din for å sikre at du er i stand til å starte en aerobic program. Start forsiktig på et moderat tempo for bare fem til ti minutter, og jobbe deg opp til 30 til 40 minutter. Dette vil bidra til å holde det samlede kroppen i god stand og samtidig øke sirkulasjon og mobilitet i halsen.