Digidexo.com

Hvordan oppdage dårlige syn hos barn

Godt øye syn er en viktig del av et barns generelle helse og utvikling. Barn som ser bedre er mer sannsynlig å gjøre det bra på skolen, og har lest tillit. Dårlige syn kan ha mange årsaker og er ofte behandles hvis oppdages tidlig. Siden barn ikke kan være i stand til å kommunisere øyeproblemer, bør man sørge for å bidra til å oppdage dårlige syn hos barn.

Hvordan oppdage dårlige syn hos barn

•  Planlegg regelmessige synsundersøkelser. Barn bør begynne å motta komplett synsundersøkelser i en alder av seks måneder for tidlig påvisning av synsproblemer. Legen vil preform alder passende tester for å sjekke for en rekke strukturelle eller funksjonelle synsproblemer.

Lytt etter klager på slitne øyne eller hodepine. Mange barn kan ikke forklare de spesifikke smerte eller problem blir opplevd. Disse klager kan tyde belastningen på øynene og kan være grunn til en sjekk.

•  Vurdere om barnet gnir seg i øynene overdrevet. Dette kan tyde på barnets visjon er ikke klart, og må være fokusert med korrigerende tiltak.

Merk om barnet har lysfølsomhet. Dette kan observeres ved å se for skjeling eller overdreven rive når du legger inn lyse områder. Barnet kan også skjerme øynene fra skarpt lys som en defensiv tiltak.

5 Se hvor nær barnet sitter til TV. Sitter for nær TV kunne indikere at barnet sliter med å få ut bildene. Dette gjelder også for aktiviteter som involverer lesing.

Se for fallende karakterer og redusert motivasjon til å lese. Dårlige syn hos barn kan føre til fallende karakterer ved å gjøre det vanskeligere for barnet å konsentrere seg eller følge hans lesing oppdrag. Barnet kan bli frustrert av hans manglende evne til å se ordene riktig eller frykter å bli latterliggjort av hennes jevnaldrende.