Digidexo.com

Hva er årsakene til Dextrocardia?

Dextrocardia er et sjeldent unormal tilstand eller mangel, hvorved hjerte ligger i den høyre side av brystkassen i stedet for til venstre, som er normalt. Mennesker er født med denne defekten. Hvis hjertet av en person med dextrocardia ikke har noen andre mangler, er ingen symptomer lagt merke til. Men det er forhold som kan inkludere dextrocardia. De kan føre til andre symptomer, for eksempel blålig hud, pustevansker, unnlatelse av å vokse og få vekt og trøtthet.

Situs inversus Viscerum

Situs inversus viscerum er en genetisk overført sykdom som kan oppstå bare hos menn (kvinner kan bare være bærere). Lidelsen medfører innarbeidingen av bryst og buk organer. Vanligvis denne tilstanden ikke medfører noen problemer; det er ofte først oppdaget under en medisinsk undersøkelse eller kirurgi.

Marden-Walker syndrom

Marden-Walker syndrom er en annen genetisk lidelse. Det kan føre til slike symptomer som en fast ansiktsuttrykk, blepharophimosis (redusert øyelokk) og leddkontrakturer (forkorting av muskler og ledd) samt dextrocardia.

Kartagener syndrom

Kartagener syndrom kan føre til kryss-posisjonering av kroppens organer, inkludert dextrocardia, og bronkial rør bihulebetennelse (lungebetennelse). Det er også en nedarvet lidelse.

Cumming syndrom

Dextrocardia kan også være forårsaket av Cumming syndrom. Cumming syndrom er en sjelden genetisk lidelse som fører til flere mage orgel og lemmer abnormiteter, inkludert dextrocardia. Cumming syndrom resulterer i døden før eller rett etter fødselen.