Digidexo.com

Hyllebær Buerger sykdom

Hyllebær Buerger sykdom


Buerger sykdom er tap av blodsirkulasjon i hender og føtter på grunn av hevelse av arteriene. Venstre ubehandlet, kan Buerger sykdom føre til alvorlige infeksjoner og koldbrann, noe som resulterer i amputasjon av fingre og tær. Selv om det ikke er no cure, er det naturlige næringsmidler, slik som hyllebær, som kan bidra til å stimulere blodsirkulasjonen, redusere inflammasjon og eventuelt minimaliserer ytterligere skade på huden på hendene og føttene.

Buerger sykdom

Den eksakte årsaken til Buerger sykdom er ennå ikke identifisert, men legene vet dette for sikkert: nesten alle som utvikler Buerger sykdom er en tobakk bruker, og den umiddelbare, fullstendig opphør av tobakksbruk kan stanse utviklingen av sykdommen. Med Buerger sykdom, blodkar hovne opp og kan bli koblet opp med blodpropp. Hvis du utvikler smerte, svakhet eller hevelse i hender og føtter, eller vise Reynaud fenomenet, der fingertuppene og tærne blir hvite når de utsettes for kulde, kan du ha Buerger sykdom, men det kan også være andre mer vanlige tilstander som din lege vil må utelukke.

Diagnose og behandling

Blodprøver kan utelukke mer vanlige problemer som lupus, sklerodermi og diabetes. Alle disse betingelser krever forskjellige typer behandlinger. Hvis du har Buerger sykdom, kan legen din hjelpe deg med å utvikle strategier for å slutte tobakk. Legen din kan forskrive medisiner for å bedre blodgjennomstrømningen eller bryte opp blodpropp. Du blir nødt til å holde et tett øye på hender og føtter, ser for kutt og andre skader som lett kan bli smittet, utvikler koldbrann og koste deg en finger eller tå.

Hyllebær

Hyllebær er en liten, mørk, smakfull frukt vanligvis brukes i gelé, paier, vin --- en rekke søte matvarer. Hyllebær frukt er en utmerket kilde til anthocyaniner, vitamin A og C og en god kilde til kalsium, jern og vitamin B6. De inneholder også steroler, tanniner og eteriske oljer, som alle er generelt bra for helsen din. Hyllebær og eldre blomster har en lang historie i tradisjonell folkemedisin --- og er under gransking av konvensjonell vestlig medisin --- for en rekke medisinske bruker også.

Medisinsk bruk av hyllebær

Tradisjonelt er hyllebær verdsatt i kampen mot influensa og forkjølelse. Folkemedisinen sier at det kan brukes mot infeksjoner og betennelser i tillegg. Som mange bær, er hyllebær en antioksidant og inneholder stoffer som er kjent for anti-inflammatoriske. Blomstene, i særdeleshet, er sagt å være en sirkulasjons stimulant, som kan være spesielt nyttig for lider av Buergers sykdom.

Hvordan bruke hyllebær eller blomster

Tradisjonelle dosering for voksne er som følger: du kan ta 2 spiseskjeer med en sirup av svarthyllekstrakt to ganger daglig. Du kan også lage en te fra en teskje tørkede eldre blomster gjennomsyret av en kopp kokende vann i ti til femten minutter, som du kan drikke tre ganger om dagen.