Digidexo.com

Karbohydrat-Free sukker erstatter

Karbohydrat-Free sukker erstatter


Kunstige søtstoffer er generelt kalorifritt og lite karbohydrater, noe som gjør dem ideelle for diabetikere, low-carb dieters eller folk som bare ønsker å redusere sitt sukkerinntak. The Food and Drug Administration er den instansen som regulerer kunstige søtningsmidler, som må oppfylle godkjenningskrav før de blir markedsført for offentlig bruk. Følgende low-carb sukker erstatter er FDA-godkjent og har en rekke bruksområder.

Aspartam

Aspartam ble først introdusert i 1981 og er den søtningsmiddel oftest funnet i diett brus. Markedsført til det offentlige som Lik eller NutraSweet, er det 200 ganger søtere enn sukker, og har ingen effekt på blodsukkernivået. Det bryter ned og mister sin sødme når de utsettes for høy varme, så det er ikke egnet for matlaging eller baking. En bekymring om aspartam er at noen mennesker med en sjelden genetisk lidelse som kalles fenylketonuri ikke kan forbrenne fenylalanin, som er en viktig komponent av aspartam. Disse menneskene, som kalles Phenylketonurics, må unngå aspartam-søtet mat.

Sakkarin

Sakkarin er den første kunstige søtningsmiddel laget og har blitt godkjent i USA som et søtningsmiddel for matvarer, drikkevarer og legemidler, som hoste sirup. Sakkarin ikke konvertere til glukose i kroppen og er lett elimineres i nyrene uendret. Den har 300 til 500 ganger sødme av sukker og inneholder ingen kalorier. Sakkarin er oftest markedsført som søt 'N Low.

Sukralose

Sukralose, også kjent som Splenda, er skapt ved å manipulere sukkermolekyler og har ca 600 ganger sødme av sukker. Fordi det er laget av sukker, det smaker som sukker, men er ikke metaboliseres i kroppen som sådan. Det er kalori og karbohydrat-fri og tåler høye temperaturer uten å miste sin sødme, noe som gjør den ideell for bruk i low-carb oppskrifter.

Stevia

Stevia er en helt naturlig, kalorifritt urt fra Paraguay som har 250 og 300 ganger sødme av sukker. Den har en litt annen smak, nesten som lakris. Det kan også tåle matlaging varme på opp til 200 grader Fahrenheit uten å miste sin sødme. Stevia inneholder null karbohydrater og er et populært valg for low-carb dieters som ønsker en helt naturlig sukker erstatning. Den er tilgjengelig i flytende eller pulverform i de fleste dagligvarebutikker og helsekostbutikker.

Sukkeralkoholer

Sukkeralkoholer, eller polyoler, er naturlige sukkererstatninger som brukes i mange sukkerfrie slankeprodukter og energi barer. Eksempler på sukkeralkoholer inkluderer sorbitol, isomalt, maltitol og xylitol. Sukkeralkoholer er ekvivalent med sukker i nivå av søthet og brukes i samme forhold, men inneholder halvparten av de kalorier. Carb tellere kan trekke fra halvparten av sukkeret alkohol gram notert på etiketten, som kroppen bare absorberer halvparten av karbohydrater av sukkeralkoholer.