Digidexo.com

Tegn og symptomer på anemi hos menn

Tegn og symptomer på anemi hos menn


Mens forskjellige typer av blodmangel eksisterer, er det kjennetegnet ved en mindre enn normal røde blodceller (RBC) teller, å påvirke leveringen av oksygen i kroppen. Ifølge Dr. Siamak Nabili på MedicineNet.com, betyr diagnose av anemi hos menn RBC teller er mindre enn 13.5 gram / 100 ml. En rekke symptomer kan indikere anemi, og noen typer anemi har svært spesifikke tegn. En lege bør konsulteres dersom noen av disse symptomene vedvarer.

Vanlige symptomer

Vanlige anemi symptomer inkluderer mangel på energi, unormalt rask puls, hodepine, pustevansker, problemer med å fokusere på oppgaver, svimmelhet, blek hud, kramper og problemer med å sove.

Jernmangel

Tegn på anemi forårsaket av en jernmangel inkluderer ønske om å spise unaturlig eller uspiselige gjenstander som papir eller gresset, negler kurve i en oppadgående bevegelse, og munnen blir veldig sår og begynner å sprekke.

B-12 vitaminmangel

Anemi på grunn av en B-12 vitamin-mangel forårsaker prikkende følelse i beina, problemer med å gå, hukommelsestap, mentale ustabiliteter inkludert hallusinasjoner eller paranoia, og redusert følesans.

RBC Destruction (kronisk og Sudden)

To typer RBC ødeleggelse eksisterer, inkludert kronisk og plutselig. Begge former for RBC ødeleggelse omfatte følgende symptomer: gulfarging av hud og øyne, misfarget urin, og gallestein eller nyreproblemer. Andre tegn på plutselig RBC ødeleggelse er beslag og blåmerker.

Blyforgiftning

Blyforgiftning er en årsak til anemi. Symptomene inkluderer magesmerter, oppkast, en linje dannet over tyggegummi som er blå-svart i fargen, og forstoppelse.

Sigdcelle

Sigdcelleanemi er en sykdom som er preget av tretthet, enkel entreprenør infeksjoner og alvorlige felles, bein og magesmerter.