Digidexo.com

Mat som fremmer en alkalisk Body

Den typiske amerikansk diett er høy i fett, protein og behandlet karbohydrater, og denne kombinasjonen av næringsstoffer kan skape syre i kroppen. For mange syrer gjøre kroppen mer utsatt for sykdom og helseproblemer, og det er derfor vi trenger å spise en overflod av mat som fremmer en alkalisk kropp. Disse matvarer er lett tilgjengelig på supermarkedet og bondens marked; spise flere porsjoner med teser mat hver dag kan støtte en sunn livsstil.

Typer

Det finnes dusinvis av frukt, grønnsaker og korn som fremmer alkalitet i kroppen. Disse inkluderer: asparges, artisjokker, kål, salat, blomkål, løk, erter, rødkål, nepe, spinat, grønne bønner, rosenkål, brokkoli, agurk, rødbeter, gressløk, gulrot, tomater, grapefrukt, vannmelon, rent vann, frisk grønnsaksjuice, ikke-søtet soyamelk, grønnsaksbuljong, mandler, gresskar, linser, spisskummen frø, sesamfrø, linfrø, spirer, hummus, kokosolje, olivenolje, hampolje og avokadoolje.

Effekter

Sykdommen kan ikke forekomme i et oksygenrikt, alkalisk miljø, så spiser mye mat som fremmer alkalitet kan oppveie mange helseproblemer. Legemet er på sitt beste når blodet er svakt alkalisk. Maten du spiser direkte påvirker pH-verdien i blodet, så spise mer basisk mat kan hjelpe kroppen din avverge sykdom og utføre dagligdagse funksjoner så effektivt som mulig. Den anbefalte mengde for optimal helse er en diett bestående av 70 til 80 prosent alkaliske matvarer, og 20 til 30 prosent av syredannende matvarer.

Fordeler

Alkaliske matvarer er typisk lav i kalorier, er fulle av naturlige fibre, og kan tilberedes eller fremstilles på flere forskjellige måter. Fersk frukt, grønnsaker og helkorn er lett absorberes av kroppen, slik at du skal få viktige næringsstoffer, mineraler og makronæringsstoffer fra hver. Akaline forming mat holde kroppen sterk og sunn, og redusere risikoen for smerte, sykdom og dårlig helse. En godt balansert kosthold kan også øke energinivået, gi bedre mental klarhet, og hjelpe til med vekttap.

Misforståelse

Visse matvarer inneholder høye nivåer av naturlige syrer, men dette betyr ikke nødvendigvis gjør dem sure. For eksempel, sitrusfrukter og grønnsaker som tomater og sitroner som inneholder høye nivåer av naturlige syrer, ikke gjøre kroppen mer syrlig. Faktisk er disse matvarer inneholder flere forbindelser som fremmer alkalitet i kroppen.

Betraktninger

Den enkleste måten å finne alkaliske matvarer er å handle omkretsen av supermarkedet eller matbutikk, fordi det er der mesteparten av ferske matvarer og hele korn kan bli funnet. Shopping på en naturlig mat butikk eller co-op kan også gi deg et vell av muligheter i høy-alkaliske matvarer. Bondens marked og farmstands er verdifulle kilder til frisk frukt, grønnsaker og hjemmelagde bakevarer som vil støtte din sunne livsstil.