Digidexo.com

Typer av Bone Spurs

Typer av Bone Spurs


Bone spurs er benete anslag som dannes hvor som helst i kroppen, men spesielt i ledd eller hvor sener og leddbånd feste til bein. De er også kalt osteophytes. Bone spurs seg selv gjør ikke vondt, men de kan gnisse mot nerver, forårsaker smerte eller ubehag. Siden de vanligvis ikke har symptomer, at de ofte ikke blir oppdaget før en X-ray er tatt av en annen grunn. På grunn av dette, bein sporer vanligvis ikke er fjernet, unntatt i forbindelse med behandling av den underliggende problem som forårsakes dem i det første sted.

Steder

Mens bein spurs kan være hvor som helst, noen dukker opp på bestemte steder, som bestemmer hva symptomene er til stede. Spurs i kneet gjør det vondt å bøye og strekke beinet. Spinal bein spurs kan komprimere nerver, som noen ganger resulterer i smerter eller nummenhet andre steder i kroppen. Bone spurs i nakken kan trykke innover, noe som gjør det vanskelig å puste eller svelge, eller kutte av blodtilførselen til hjernen. Bone spurs i skulderen kan begrense omfanget av bevegelse. De kan også gni mot senene i rotatorcuffen, forårsaker betennelse. Bone spurs på fingrene er lett å se; De vises som små bein humper. Disse kan noen ganger føre til smerte.

Årsaker

Den vanligste årsaken til bein spurs er slitasjegikt. Artrose bryter ned brusk i leddene, og bein spurs danne å kompensere. Bone spurs kan danne på egen hånd og blir betraktet som en del av aldring, selv hos personer som ikke har slitasjegikt. Det er et par andre forhold som kan føre bein spurs. Diffus idiopatisk skjelett hyperostose (oppvask) fører benete utvekster på leddbånd i ryggraden. Bone spurs i spinal stenose begrense spinalkanalen, legger press på ryggmargen. Plantar fasciitis er et bein anspore som danner der bindevev (fascia) blir med hælen bein, på sålen (plantar) side av foten. Det er irritasjon av bindevevet, ikke sporen selv, som forårsaker smerte. I spondylose, bein spurs årsak og slitasjegikt forårsake bein i halsen eller korsryggen å utarte.

Komplikasjoner

Kroppen skaper bein spurs å legge stabilitet til aldrende ledd eller de med degradert brusk. I den forstand kan bein spurs være gunstig. Men de kan bryte løs - blir det som kalles løs organer - og bli integrert i leddvæsken smører leddet. Hvis de driver inn i den felles område, kan de låse felles, noe som fører til følelsen at du ikke kan flytte eller bøye området.

Diagnose

Noen ganger kan legen din føler et bein anspore, men de ofte danner i flekker som ikke kan merkes. Imaging tester, som for eksempel røntgen, computertomografi (CT) skanner og magnetic resonance imaging (MRI), kan oppdage bein spurs.

Behandling

Hvis bein spurs ikke forårsake smerte, de sannsynligvis ikke vil trenge behandling. Hvis legen ikke bestemme behandling, vil det vanligvis være for det underliggende problemet som forårsaket bein spurs. For smerte, kan legen anbefale NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler). Hvis kirurgi er nødvendig, skjer dette vanligvis som en del av en større operasjon for leddgikt. Dette kan være åpen kirurgi, hvori huden er kuttet og foldet tilbake, eller artroskopisk kirurgi, i hvilken et lite kamera og spesielle kirurgiske verktøy er satt inn i flere små snitt.