Digidexo.com

Bulløs pemfigoid Skin Disease

Bulløs pemfigoid er en tilstand som forårsaker ubehagelig og svært merkbare symptomer. Det er en autoimmun tilstand som er behandlet med en forsiktig regiment av medisiner under tett oppsyn av en lege. En av de potensielle komplikasjoner av bulløs pemfigoid er kreft, så det er viktig å rapportere symptomer på tilstanden til en lege umiddelbart.

Identifikasjon

Bulløs pemfigoid er en hudtilstand forårsaket av et angrep av kroppens autoimmune system. I huden er et lag som kalles kjelleren lag. Kjelleren laget er en proteinbasert membran som fungerer som fundament for de resterende lagene av huden. Noen ganger kroppens immunsystem utgivelser antistoffer kalt immunglobuliner som vil infiltrere kjelleren laget og begynne å feste seg til proteinet i kjelleren lagscellene. Immunoglobulinene deretter begynne å tiltrekke celler som skaper betennelse i huden, og dette skaper bulløs pemfigus.

Effekter

Den vanligste symptom på bullous pemphigoid er store blemmer som dekker huden i tilfeldige deler av kroppen. Disse blemmer kan bli store, noen på størrelse med en krone, og de er fylt med puss og klar væske. Noen ganger vil de sprekke og skorpe over. De kan dukke opp hvor som helst på det ytre laget av huden og inne i munnen også. Andre symptomer er rødt utslett i det berørte området, alvorlig kløe i det berørte området og blødning fra tannkjøttet dersom munnsår er involvert.

Betydning

En lege vil diagnostisere bulløs pemfigoid ved å ta en prøve av det berørte vevet og kjører den gjennom en rekke tester. Bulløs pemfigoid kan diagnostiseres som en tilstand av seg selv, eller den kan være forbundet med andre tilstander som andre autoimmunsykdommer som lupus eller visse former for kreft.

Betraktninger

The Mayo Clinic sier at bulløs pemfigoid er en tilstand som er mer vanlig hos voksne over 60. Det er svært sjelden hos små barn.

Forebygging / løsning

Den vanligste behandlingen for bullous pemphigoid er steroider som brukes til å undertrykke tilstand. Økt bruk av steroider kan gjøre benene sprø og øke muligheten for brudd, slik at denne behandling er ofte brukt på en begrenset måte for eldre pasienter. En lege kan også foreskrive en medisin som undertrykker immunsystemet som behandling for bulløs pemfigoid. Immunsystem undertrykkelse er også brukt på et begrenset grunnlag fordi en undertrykt immunsystem forlater kroppen ute av stand til å kjempe for infeksjon og kan føre til andre smittsomme sykdommer. Behandling for bulløse pemfigoid sentre rundt å sette tilstanden i remisjon så det er ingen permanent kur.