Digidexo.com

Negative effekter av lav Protein

Negative effekter av lav Protein


Lav protein dietter kan bidra positivt personer med nyre-eller leversykdom, men for folk flest, er protein en viktig del av vår kroppens evne til å vokse, reparere vev og bevare muskel. Når kroppen ikke får nok protein, de negative effektene inkluderer håravfall, forkrøplet vekst og sløse muskel.

Vekst

Barn krever mer protein enn voksne, på grunn av deres raske vekst. Proteinmangel skaper veksthemming. Dette er mest vanlig i den tredje verden, hvor protein mat kilder er knappe.

Muskler

Når kroppen er lav på protein, går den inn i sult-modus, hvor det trekker butikker av protein fra unødvendige systemer for resirkulering. Musklene er blant de første til å oppleve protein trekning; som et resultat, muskler svekkes, kaste bort. Muskelsvakhet er et tidlig symptom på protein trekning.

Anemi

På deres hjemmeside, sier Verdens helseorganisasjon at over 30% av verdens befolkning er blodfattig på grunn av jernmangel (per september 2010) (se ressurs 2). Uten jern, kan legemet ikke gjøre røde blodceller (se ressurs 3).

Håravfall

Fordi kroppen ikke anser håret en nødvendig kroppsdel, vil en kropp i sult-modus nekte hår protein. Hår krever jern i protein for å holde seg frisk, og uten jern hår tynner eller slår sprø. Dette gjelder også for negler, noe som vil resultere i split, tynn spiker.

Ødem

Ødem, hevelse i buk, ben, føtter og ankler på grunn av væske buildup er en smertefull effekt av lav protein. Protein inneholder vann og salt i blodårene, og uten protein, fluidlekkasje inn i vev og forårsaker svelling.