Digidexo.com

Hva Foods Bør tenåringer spise for å få vekt

Hva Foods Bør tenåringer spise for å få vekt


Mange tenåringer sliter med å legge på seg på grunn av sin høyere metabolisme. Den beste måten å få vekt ved å spise riktig mat og trene regelmessig. Det finnes mange typer matvarer tenåringer kan spise for å få vekt, men det underliggende prinsippet er veldig enkelt: Du må ta inn flere kalorier enn du forbrenner. Dette betyr at du bør starte med å upping ditt daglige kaloriinntaket med 500, og se hvordan det påvirker din vektøkning. Spore dine daglige kalorier og trening i en journal.

Protein

Protein gir de "byggeklosser" av muskler, og er uten tvil den viktigste makronæringsstoff å spise når du prøver å få vekt. Prøv å spise rundt 1 gram protein per kilo kroppsvekt hver eneste dag. Velg magre proteinkilder som kylling, kalkun, biff, fisk og skummet melk. Cook 04:56 kyllingbryst om gangen, slik at du har dem på hånden og klar til å spise, og kjøper mange bokser med tunfisk hver gang du går innkjøp av mat. Dette vil hjelpe deg å oppfylle dine daglige proteinbehov. Drikk ett eller to protein vibrering hver dag, så vel.

Karbohydrater

Karbohydrater er også svært viktig for tenåringer som ønsker å få vekt. Du må velge riktig type karbohydrater, though. Stuffing ansiktet med hvitt brød, pasta og sukkerholdig brus og desserter vil føre til vektøkning i form av fett. Hvis du ønsker å få muskelmasse, hold deg til friske, hele korn kilder til karbohydrater som grovbrød, bagels og muffins; brun ris; fullkornspasta, quinoa og havregryn. Disse fullkorn er høy i fiber, som bidrar til å holde fordøyelsessystemet normalt og forsyner kroppen din med en jevn strøm av næringsstoffer. Også spise rikelig med frukt og grønnsaker --- mål i fem til ni serveringer hver dag med frukt og grønnsaker som avokado, søte poteter, salat, tomater, epler, bær og vannmelon.

Fett

I likhet med protein og karbohydrater, tenåringer som ønsker å få vekt må velge riktig type fett, fordi mat høy i mettet og trans fett er usunt og kan føre til en rekke helseproblemer. Velg mat som er høy i hjerte-sunt flerumettet og enumettet fett, som fisk, olivenolje og nøtter.

Drinker

De fleste drikker inneholder "tomme" kalorier, noe som betyr at de er blottet for eventuelle ernæringsmessige fordeler. Begrens drikke forbruket til vann, melk og protein shakes hvis du prøver å få vekt.