Digidexo.com

Måter å hindre Drug & Alcohol Abuse

Mest rusmisbruk begynner med brukerne eksperimentere i svært ung alder. Tenåringer og preteens er naturlig nysgjerrige, mangler ofte selvsikkerhet ferdigheter, og mange har ennå ikke utviklet selvtillit eller selvsikkerhet nødvendig for å unngå å følge mengden inn urettmessig og destruktiv atferd. For å forebygge rusmisbruk, må vi endre det som oppfattes normer for våre unge, så vel som for våre voksne befolkningen, slik at vi ikke aksepterer rusmisbruk som bare en overgangsrite.

Normative Utdanning

De fleste unge mennesker ikke misbruker narkotika eller alkohol, men vanlig antakelse er at de gjør. Normative utdanning lærer unge mennesker som bruker narkotika eller alkohol er ikke normen blant sine jevnaldrende. Normative utdanning gir unge mennesker med de harde statistikken at de fleste av dem ikke bruker narkotika, frigjør ungdom fra antagelsen om de må misbruke narkotika for å passe inn.

Samfunn Action og Engasjement

Rus og vanedannende oppførsel utvikler ikke i et vakuum, og generelle holdninger innen vårt fellesskap etablere normer, eller oppfattet normer, blant unge mennesker. Skolesystemer, kirker, fritidsaktiviteter, politikere, foreldre og berørte borgere bør arbeide sammen for å innføre rusfrie normer innenfor vår kultur og deres spesielle miljøer. Et godt sted å begynne er ved å ikke misbruker stoffer selv. Hvis vi drikker, bør vi gjøre det på en ansvarlig måte, og hvis vi røyker sigaretter, bør vi vurdere utvinning fra nikotinavhengighet. Ungdom raskt gjenkjenne hykleri og vil ikke svare på blandede meldinger. Vi lærer mer med våre handlinger enn med våre ord.

Beskyttende faktorer

Beskyttende faktorer gjør rus og avhengighet mindre sannsynlig å skje. Involvering i skole og fritidsaktiviteter som for eksempel idrett, frivillig arbeid, og skolepolitikken er alle beskyttende. En omsorgsfull voksen som blir venn med en ung person og bistår med riktig veiledning gjennom rollemodellering og undervisning passende oppførsel kan gjøre en forskjell. Prestasjon og gode akademiske prestasjoner er også selvtillit utbyggere som korrelerer negativt med rusmisbruk. Slik at elevene til å fullføre sin egen forskning på rusmisbruk er mer vellykket enn store forsamlingsmøter.