Digidexo.com

Mat som er bra for hjernen

Hjernen er kroppens kommandosentral. Med mindre hjernen din er riktig matet, vil kroppen ikke fungere på sitt beste. Spis et sunt kosthold med matvarer som beriker hjernen din. Du vil føle deg bedre, har en bedre hukommelse og være i stand til å tenke klarere.

Fisk

Fisk er en god hjerne mat fordi den er fullpakket med protein og essensielle omega-3 fettsyrer. Vær forsiktig om hvilken type fisk du spiser. Ta hensyn til potensialet for kvikksølvforurensning og velger lav-risiko fisk. Mercury kan skade kroppen og som fornekter positive påvirker av Omega-fettsyrer. Noen lavrisiko fisk alternativer er: laks, steinbit, flyndre, sik og ørret. Sjekk linken nedenfor for en mer komplett liste over fisk og deres kvikksølv forurensning risiko.

Grønnsaker

Grønne grønnsaker er spesielt bra for hjernen. Brokkoli, kålen, rosenkål, grønnkål, reddiker og spinat er alle gode valg. Rød paprika, gulrøtter, asparges, okra, sopp og salat er også utmerket hjernen mat.

Frukt

Velg fargerike frukter. Avokado er høy i enumettet fett, noe som gjør dem utmerket hjernen mat. Meloner og sitrusfrukter hjelpe minne og tilbakekalling. Velg en rekke farger blant frukt og grønnsaker for å sikre at du får et bredt spekter av næringsstoffer.

Bær kan øke hjernens makt. Jordbær, hyllebær, bjørnebær og blåbær har alle noen stor næring å tilby. Jordbær kan øke læreevne fordi de inneholder fisetin, et flavonoid som forbedrer hukommelsen tilbakekalling. De tre andre bær er høy i antioksidanter, som kan forbedre hukommelsen.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er bra for hjernen. Den er rik på flavonoider. Flavonoider bedre blodtilførselen til hjernen og dermed bidra til å øke kognitive evner. Jo mørkere sjokolade er bedre fordi den inneholder mer ren kakao. Unngå høyt sukker matvarer og ikke bruke den unnskyldningen at mørk sjokolade er bra for deg. Begrens deg til ca 1 eller 2 gram om dagen.

Soy

Spis mat som inneholder hele organisk soya. Chow ned på vanlig soyabønner eller velge produkter med soya. Soya inneholder kolin, lecitin og isoflavoner. Kolin hjelper hjernens utvikling og bremser hukommelsestap. Lecithin bidrar til å hindre avsetninger av plakk i hjernen. Isoflavoner hjelpe kognitiv funksjon, kategori flyt, ulike aspekter av minnet og romlig kognisjon.

Nøtter

Nøtter og frø er utmerket mat for hjernen. Spis nøtter og frø i moderate mengder, fordi de inneholder mye fett (riktignok sunt fett), som betyr at de har mye kalorier. Spis om en håndfull hver dag for å få de helsemessige fordelene.

Fullkorn, te og egg

Velg hele korn. Matvarer som brun ris, havregryn og hele korn brød og frokostblandinger er gunstig. Hele korn inneholder ulike gunstige vitaminer, inkludert folat, tiamin og vitamin B6. Egg er også god mat for hjernen. De er høy i vitamin B, lecithin, essensielle fettsyrer og kolin. Kolin er en byggesten i hjerneceller. Derfor kan egg forbedre hukommelsen.