Digidexo.com

Typer øyetest

Typer øyetest


Under en synsundersøkelse, øyelege, eller øyelege, sjekker for øyesykdommer som kan føre til synstap hvis ubehandlet. Det finnes flere typer av øyet tester som kan utføres for å påvise nærvær av øye problemer. Disse inkluderer nærsynthet, glaukom og fargeblindhet. Når den ikke er diagnostisert eller riktig behandlet, kan disse forholdene føre til overanstrengelse av øynene, hodepine og uklart syn eller synstap.

Synsskarphet Test

Den synsskarphet test er en som mange forbinder med å ha en synsundersøkelse. I en synsskarphet test, står personen ca 20 meter fra et øye diagram, som inneholder bokstaver i forskjellige størrelser. Hvis personen bruker briller eller kontakter, blir de fjernet for eksamen. Det ene øyet er dekket og personen blir bedt om å lese den minste linjen av bokstaver mulige. Synsskarphet testing er gjort når det er en endring eller problem med synet. Resultatene av en synsskarphet test er skrevet som en brøk. Normalt syn er 20/20, med toppen tall som representerer avstanden personen står fra diagrammet under testen, og den nederste tall som angir på hvilken avstand en person med normalt syn kan lese linjen av bokstaver. En unormal resultat på en synsskarphet test kunne vise til ved tilstander som langsynthet, nærsynthet eller astigmatisme, som kan behandles med korrigerende linser eller kirurgi.

Visual Felt Test

En visuell felttest er utført av en lege for å screene for glaukom. Glaukom er en tilstand hvor trykket i øyet, kjent som intraokulært trykk, stiger til skadelige nivåer. Når oppdages tidlig, kan glaukom behandles med medisiner eller kirurgi, og dermed hindre synstap. Det visuelle feltet testen er den del av et glaukom screening som hjelper en øyelege måle en persons nivå av perifer eller siden, visjonen. Under en visuell felttest, presser den personen på en knapp for å vise at han gjenkjenner et lysglimt rettet mot sidene, toppen eller bunnen av øynene hans mens han ser rett frem. Testen kan gjennomføres på så lite som tre minutter. Hos dem som allerede har blitt diagnostisert med glaukom, viser det visuelle feltet test hvis tilstanden er stabil eller forverring.

Color Vision Test

Fargen synsprøve brukes for å bestemme om en person er i stand til å skille mellom forskjellige farger. Under en fargesyn test, er den personen sitter og vises symboler på farget prikk mønstre. Mønstrene er på bakgrunn av tilfeldige farger og personen blir bedt om å identifisere symbolene med ett øye dekket. Testplater holdes 14 inches fra personens ansikt. Denne testen kan utføres på et barn eller en voksen, og briller kan brukes både om fargesyn test. Den fargesyn test kan indikere problemer som påvirker den optiske nerven, som er hovednerven som forbinder øyet til hjernen. Komplett fargeblindhet, eller achromatopsia, er diagnostisert når en person kan bare se nyanser av grått. Andre fargesynsproblemer inkluderer problemer med å bestemme forskjellen mellom blå / grønn og rød / grønn (protanopia) eller rød / lilla og grønn / lilla (deuteranopia). Forhindre blindhet America bemerker at det er ingen kur for svekket fargesyn. Imidlertid kan noen mennesker med disse forholdene skille farger basert på lysstyrke, og spesielle briller kan hjelpe brukeren til å identifisere visse farger.