Digidexo.com

Øre, nese og hals Doctor Informasjon

Øre, nese og hals Doctor Informasjon


Øre, nese og hals lege er en som kalles en otolaryngologist, eller mer ofte referert til som en ØNH. En ØNH gir omsorg for forholdene i ører, nese, hals, hode og nakke. Ifølge American Academy of Øre, kan disse legene bruke så mange som 15 år i trening for å gi behandling i denne fagområder.

Area of ​​Expertise

Entene har spesiell opplæring og kompetanse for diagnostisering og behandling av tilstander i strupehodet, munnhulen, øvre svelget (munn og svelg), bihuler og strukturer i ansiktet og på halsen. De utfører også en rekke operasjoner knyttet til disse områdene. Etter endt college program, de har fire år med medisinsk skole og minst en ytterligere fem år i opplæring for deres spesialitet. Før de praksis, må de passere den amerikanske Board of Øre eksamen. Hvis de bestemmer seg for å forfølge en av syv under spesialiteter, de har ytterligere en eller to års fellesskap for trening.

Ører

Entene behandle sykdommer i ørene inkludert ørebetennelser, hørsel, tinnitus (øresus), balanseproblemer (for eksempel svimmelhet), nervesmerter og nerve lidelser som påvirker ansiktet eller hodeskallen. De får opplæring i medisinsk behandling og kirurgiske prosedyrer for disse forholdene. De gir også vare i tilfeller av medfødt lidelser relatert til den indre og ytre øret.

Throat

Din hals er viktig for kommunikasjon og spising. Entene har kompetanse på sykdommer i strupehode og spiserør som de forholder seg til stemmer og svelgeproblemer. De behandler sår hals, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), heshet og laryngitt. Når barnet trenger hans mandlene eller adenoids fjernet, gjør en ØNH at anbefalingen og utfører operasjonen.

Nose

En ØNH behandler forhold knyttet til din nese og bihuler, inkludert avveket septum, høysnue, sesongmessige og kronisk rhinitt, tett nese, neseblødning og tap av lukt. Han kan foreskrive medisiner, administrere allergivaksinering eller utføre kirurgi for å nesen (neseplastikk).

Hode / nakke

Hodet og nakken har nerver som er viktig for syn, hørsel, lukt og ansiktet ditt. Entene behandle tilstander i hode og nakke området, inkludert ansikts traumer, ansikts misdannelser, smittsomme sykdommer og svulster (godartede og ondartede). Entene vil utføre operasjoner for å korrigere fødselsskader, for eksempel ganespalte. De gjør også kosmetisk kirurgi som ansikt heiser og reparasjon hengende øyelokk.

.

Lønn

Ifølge US Department of Labor Statistics, er gjennomsnittlig årslønn for leger og kirurger i privat praksis nær $ 194000. For leger og kirurger er ansatt i et sykehus, er det gjennomsnittlige anslaget betydelig lavere på ca $ 114,000. Sysselsettingen i universiteter, høgskoler og profesjonelle skoler er enda mindre på ca $ 99 000 årlig. Lønn for arbeid i poliklinisk barnehager kan sammenlignes med en privat praksis.

Interessante fakta

Ifølge American Academy of Øre, er ENT tidligst medisinsk spesialitet i historien i USA. I 1546 ble den første trakeotomi (kirurgisk åpning av luftrøret) dokumentert, og i 1898 den første høreapparat ble produsert. Den otolaryngology spesialitet styret ble dannet i 1924.