Digidexo.com

Blue Agave Nectar helsemessige fordeler

Blue Agave Nectar helsemessige fordeler


Blå agave nektar, også kjent som agave sirup, er et naturlig søtningsmiddel laget av agave planter som finnes hovedsakelig i Sør-Mexico. Agave planter er like i utseende til en kaktus. Agave ligner i farge og tekstur til honning. Blå agave nektar har fått mye popularitet de siste årene på grunn av sin helsemessige fordeler.

Huden fordeler

Blå agave nektar ble brukt av Aztec indianerne i Mexico i hundrevis av år som folkemedisin å kurere mange typer hudsykdommer og sår. Blå agave nektar er fortsatt brukes for å lindre hudsykdommer i dag, og kan bidra til å bekjempe pus-produserende bakterier når påføres huden.

Mage Fordeler

Blå agave nektar kan også bidra til å beskytte kroppen mot bakterier i tarmen, gir det gastrointestinale helsemessige fordeler.

Colon Fordeler

Forbindelser avledet fra den blå agaveplanten kan ha fordeler som en ny måte for å levere medikamenter til tykktarmen. Disse forbindelsene, kalt fructans, kan bidra til en vellykket bærer medikamenter som behandler mange typer av kolon sykdommer, slik som kolitt, irritabel tarm-syndrom (IBS) og Crohns sykdom.

Glykemisk indeks

En av de store helsemessige fordeler av blå agave nektar som søtningsmiddel er dens lav glykemisk indeks. Mange moderne søtningsmidler som høy fruktose mais sirup har en høy glykemisk indeks og glykemisk belastning, som begge brukes til å måle effekten av visse matvarer på blodsukkernivået. Problemet med matvarer med høy glykemisk indeks er at de kan øke blodsukkernivået raskt og føre til frigjøring av insulin i kroppen din. For mye insulin kan føre til insulinresistens i kroppen din, noe som kan gjøre deg mer utsatt for forhold som type II diabetes, fedme og høyt blodtrykk. Blå agave nektar har en lav glykemisk profil sammenlignet med andre søtstoffer og derfor ikke fører til rask økning i blodsukkeret som andre søtstoffer gjør. Den søthet i blått agave nektar kommer fra et komplekst karbohydrat kalt inulin, som er et naturlig sukker som finnes i mange typer av frukt og grønnsaker. Blå agave nektar har mange helsebevisste tilhengere på grunn av sin gunstige glykemisk profil.