Digidexo.com

Hvilken del av øret gjør Hodetelefoner Effect?

Hvilken del av øret gjør Hodetelefoner Effect?


Mange av dagens populære enheter bruker hodetelefoner. Musikk og mediespillere, mobiltelefoner, datamaskiner og TV --- de er alle hodetelefon-kompatibel. Alle som lyden går rett inn i ørene kan skade hørselen din. Støy-indusert hørselstap påvirker ungdom på en høyere rente enn noen gang før. Ifølge Hør-it.org, er en økt bruk av personlige stereoanlegg blant barn i skolealder å klandre.

Design

Hodetelefoner har blitt mer elegant, mindre og mer behagelig. De også utgjøre mer en risiko for våre ører enn noen gang før.

Ørepropper er vanligvis brukes med personlige mediespillere. Disse små hodetelefonene er direkte inn i øregangen, som automatisk hever lyd volum og trykk.

Effekter

Selv om de fleste personlige mediespillere har et volum cap, er det varigheten av bruken som er skade folks hørsel. Daglig eksponering for høyt eller direkte lyd inn ørene snikende skader sensoriske hårcellene i det indre øret.

Process

Lyden fra hodetelefonene kommer inn ørene, vibrerer trommehinnene dine, passerer gjennom knoklene i mellomøret og stimulerer små nervecellene i cochlea (indre øret). En ekstremt høy lyd --- 120 desibel eller mer --- kan briste trommehinnen eller knuse den skjøre bein av mellomøret. Men personlige mediespillere vanligvis ikke overstige 90 desibel.

Advarsel

Hodetelefoner skade de små nerveceller i sneglehuset. Selv om få mennesker ville lytte til hodetelefoner på en smertelig høyt nivå, folk flest hører på musikken høyere enn hva som er nødvendig. Den direkte lyd overstimulates cochlea nerver, forårsaker forråtnelse.

Expert Insight

En av de første symptomene på indre øret nerve forfallet er tinnitus (øresus). Selv om det kan ta flere tiår for effektene av indre øret forfallet til å dukke opp på en hørselstest, kan støy-indusert hørselsskade slutt føre til hørselstap og døvhet.