Digidexo.com

Tegn og symptomer på MS i kvinner

Tegn og symptomer på MS i kvinner


Multippel sklerose angriper det sentrale nervesystemet, og symptomer kan være mild, moderat eller alvorlig. Hver person påvirkes forskjellig --- fra sporadisk nummenhet i beina til lammelse og blindhet. Kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å lide av MS, og tegn eller symptomer vanligvis dukker opp rundt 20 år eller 30. Selv om ikke dødelig, kan symptomene endre den lidende livsstil og livskvalitet. Ifølge statistikk fra Brigham and Women Hospital, et undervisnings datterselskap av Harvard Medical School, mer enn 350.000 mennesker i USA lider av MS.

Øyeproblemer

En betennelse i de optiske nervene påvirker de fleste kvinner med MS. Tegn på en betennelse inkluderer tåkesyn eller dobbeltsyn og kan bringe på smerte eller ufrivillig øyebevegelser. Andre øyeproblemer hun kan støte på er problemer med å følge eller sporing med begge øynene og følelsen av livløse objekter eller miljø i bevegelse.

Fatigue

Som dagen utvikler seg, MS-pasienten opplever typisk sykdomsfølelse og tretthet ved tidlig ettermiddag. En feber kan følge med tretthet.

Armer og ben

MS-syke kan føle en svakhet eller weightiness i armer og ben. Noen ganger er de krible eller ha en elektrisk følelse. Varme kan gjøre dette symptomet verre, så i løpet av sommeren, bør MS-syke prøve å bo i luftkondisjonerte rom og bygninger for å hindre at disse følelsene.

Samordning

Svakhet i bena kan føre til balanse problemer og rystelser. Mange MS-syke opplever kløe, verkende og skjelvinger i musklene, forårsaker kramper eller en stivne sensasjon.

Blære og tarmer

Urinering kan være vanskelig for pasienter med multippel sklerose fordi trangen til å gå er ikke alltid der. Dette kan skape lekkasje, slik at folk som lider av dette bør bruke toalettet ofte, selv når de ikke trenger å gå. Noen kvinner med MS lider av forstoppelse eller inkontinens av tarmer.

Andre symptomer

De fleste kvinner med MS opplever smerte som et tegn på tilstanden, enten for en kort tid eller lenger, og dette synes å bli dårligere med alderen. Et annet vanlig problem er seksuell dysfunksjon, noe som forekommer i mer enn 70 prosent av pasientene, ifølge statistikk fra University of Maryland Medical Center. Svelgevansker, tale og hørsel problemer, konsentrasjon og humørsvingninger er vanlige symptomer på multippel sklerose.

Symptom Triggers

Visse forhold utløse symptomer hos kvinner med multippel sklerose. Virale eller bakterielle infeksjoner kan føre til utbruddet eller forverring av symptomer. Heat, stress og fysiske traumer har også vært kjent for å bringe på tegn på MS.