Digidexo.com

Heat & Beslag

Heat & Beslag


Beslagene kan være forårsaket av den nevrologisk lidelse epilepsi, eller de kan være et resultat av fysisk traume. Folk som har epilepsi ofte opplever at deres anfall utløses av ulike ting, blant annet temperatur eller barometer endringer, visse lys og lyder, selv tider på dagen. Uavhengig av årsak, må du være forsiktig i varmen for å redusere risikoen for anfall.

Heteslag ("Heat Stroke")

Heteslag, vanligvis kjent som "heteslag", er en tilstand forårsaket av kroppens manglende evne til å holde seg kjølig. Kroppen holder seg kald ved svetter (svetting), som svette fordamper. På dager som er spesielt varmt og fuktig, ekstra fuktighet i luften fører til svette å fordampe saktere, forårsaker kroppstemperaturen til å stige. Hvis venstre ubehandlet, kan heteslag forårsake symptomer hos noen mennesker.

Symptomer på heteslag

De tidlige symptomer på heteslag er ikke veldig alvorlig og bør betraktes som en advarsel. Tidligste symptomer kan være kvalme og oppkast, tretthet og svakhet, hodepine, muskelkramper og svimmelhet. Som tilstanden forverres, kan den lidende opplever ikke bare anfall, men også høy kroppstemperatur, fravær av svette med veldig varmt eller rød og tørr hud, rask puls, pustevansker, merkelig oppførsel, forvirring, hallusinasjoner og forvirring. Pasienten kan selv bli komatøs.

Varmt vær og epilepsi

Det finnes ingen vitenskapelige bevis for at varme seg selv forårsaker anfall forekomme hos mennesker som lider av epilepsi. Å bli alvorlig overopphetet kan føre til anfall, men en gjennomsnittlig varm dag er i seg selv ikke den skyldige. Det er i hovedsak endringer i været som utløser epileptiske anfall. For eksempel kan noen som holder huset hans veldig kul i sommer gå ut i det varme været, og endringen i temperatur kan utløse anfall aktivitet. Summer betyr tordenvær, og lyn produsert under slike stormer kan også være en utløser. Å gå fra et mørkt rom i den lyse solskinn kan forårsake anfall også.

Dehydrering og epilepsi

Kontroller at du har rikelig med væske i systemet hvis du har epilepsi. For mye transpirasjon, og ikke nok væskeinntak kan føre til et fall i natrium og sukker (hypoglykemi), som begge er kjent for å forårsake anfall. Dessuten svetter eller urinerer for mye kan føre til for mye av beslaget medisiner for å bli utvist fra kroppen din, senke både terapeutiske medisiner nivåer og din terskel for krampeanfall.

Anti-anfall medisiner bivirkninger

Enkelte anti-beslag medisiner, som for eksempel narkotika Topimax, kan gi bivirkninger som krever mer væskeinntak. For eksempel kan Topimax forårsake redusert svetting og høyere kroppstemperatur, som kan hindre at kroppen kjøle seg tilstrekkelig.