Digidexo.com

Effekter av benzalkoniumklorid på leveren

Benzalkoniumklorid, eller alkyldimethylbenzylammonium klorid, er et kjemisk stoff som brukes i kirurgiske hud desinfeksjonsmidler og bakteriedrepende løsning for å lagre medisinske instrumenter. Det er også brukt som en antimikrobielle konserveringsmidler i oftalmiske preparater samt i forstøveroppløsninger, spermicider, rengjøringsmidler, spray desinfeksjonsmidler og andre produkter. I høye konsentrasjoner, er benzalkoniumklorid giftig for mennesker og dyreliv gjennom oral, dermal og inhalasjon ruter. Det er imidlertid ikke noe vitenskapelig forskning om stoffenes virkning på human lever.

Mikrobiologisk Handling

Den mikrobiologiske virkning av benzalkoniumklorid er avhengig av dets konsentrasjon, som ofte er i området fra 0,0004 til 0,02 prosent prosent, sier Alok i Kulshreshth

"Pharmaceutical utestengelse: Fra formulering utvikling til produksjon." Benzalkoniumklorid er aktiv mot et bredt område av mikroorganismer, inkludert bakterier, gjær og sopp, men det kan ikke ødelegge noen stammer av bakterien Pseudomonas aeruginosa, som forårsaker infeksjoner i mennesker og dyr. Benzalkoniumklorid er også aktiv mot virus som HIV.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger ved bruk av applikasjoner som inneholder benzalkoniumklorid inkluderer mindre irritasjon på applikasjonsstedet, ifølge Drugs.com. Alvorlige allergiske reaksjoner er utslett, elveblest, kløe, pustevansker, følelse av tetthet i brystet, samt hevelse i munn, ansikt, lepper eller tunge. Stoffet kan også føre til skade på hornhinnen når de anvendes i oftalmiske anvendelser for lange tidsperioder.

Produkter

Kommersielle produkter som inneholder benzalkoniumklorid omfatter Herpetro og Tanac, som brukes i behandling av munnsår, og Herpes simplex; Mercuroclear, A + D Cracked Skin Relief, Dr Scholls Cracked Heel Relief og førstehjelp antiseptisk; Neosporin Neo To Go !, Zephiran klorid, Benza, CureChrome, Pedi-Pro, som er dermatologiske antiseptiske midler. Ventolin Respirator Solution inneholder også benzalkoniumklorid.