Digidexo.com

Eye Problemer Fra en Stroke

Øynene dine kan hjelpe deg å navigere og gi et bilde av verden rundt deg. Like viktig som øynene dine er, er de også utsatt for mange problemer. Et hjerneslag, avbrudd av blodstrøm til hjernen, kan føre til alvorlige øyesykdommer, inkludert svimmelhet, øyeplager og tørrhet.

The Eyes

Hvert av øynene dine er laget av mange viktige strukturer, men de viktigste er eleven, netthinnen og linsen. Når lys treffer øynene, hullet i midten kalt eleven tar det i. Iris, den fargede delen av øyet, justerer eleven i henhold til mengden av lys tilgjengelig. Den utvides pupillen for lite lys situasjoner og gjør det mindre for situasjon der det ikke er nok lys tilgjengelig. Alt dette lys blir kanalisert til netthinnen, en struktur som skaper kjemiske og elektriske reaksjoner når det utsettes for lys. Øynene dine fungere som din vinduet verden. De tar i lys og konvertere den til elektroniske impulser som hjernen din oversettes til visjon.

Stroke

Et hjerneslag er en forstyrrelse i blodet til hjernen. Dette kan være forårsaket av den innsnevring eller herding av arterier i hjernen. Blodpropp eller blødninger i hjernen kan også føre til hjerneslag. Det er flere forhold som kan øke risikofaktorer for utvikling av et slag. Høyt blodtrykk eller høyt kolesterol kan både sette deg i fare for hjerneslag. Strek kan også være et symptom på en annen sykdom, inkludert diabetes og nyresykdom.

Strokes og Eye Problemer

Blodstrømmen er svært viktig for kroppen din fordi blodet frakter oksygen og andre næringsstoffer til hver del slik at det kan fungere. Når blodet er avskåret fra en del av hjernen fra et slag, det hindrer oksygen fra å bli absorbert. Dette kan føre til alvorlig hjerneskade, hindrer hjernen i å kommunisere skikkelig med resten av kroppen din. Ifølge National Center for Health Statistics, omtrent en halv million mennesker lider av slag hvert år. Mange av disse menneskene også lider av problemer med øynene etter hjerneslag. Avhengig av området av hjernen påvirkes og alvorlighetsgraden av slag, kan det føre til dobbeltsyn, uskarpt syn, eller et fullstendig tap av syn. Du kan også oppleve svimmelhet eller lysfølsomhet. Noen slagrammede selv oppleve svimmelhet, eller følelsen at deres miljø er spinning.

Behandling

Behandling av øye problem som stammer fra hjerneslag er skreddersydd til den type øye problem. Mange av disse øyeproblemer er permanent, slik at behandlingen er ofte å vise deg hvordan du skal takle problemene. For eksempel, hvis du har problemer med synet felt, eller kan ikke se til siden av kroppen din, kan du ha nytte av terapi teknikker som lærer deg skanne teknikker. På den annen side kan lysfølsomheten behandles ved tonet briller og tørre øyne kan behandles med over disk øyedråper. Din helsepersonell vil være i stand til å vurdere tilstanden din, og gi deg råd om spesifikke behandlinger.

Forebygging

Den beste måten å forebygge øyeproblemer av hjerneslag er å hindre deg fra å få slag i første omgang. Et sunt kosthold og mosjon rutine vil gå langt i å unngå et slag. Unngå å røyke sigaretter og overdrevent alkoholinntak. Holde vekten nede vil også avverge slag. Du bør også få vanlige medisinske eksamener og screenings for tilstander som diabetes, hjertesykdom og nyresykdom. Hvis disse forholdene blir stående ubehandlet, de ofte føre til slag.