Digidexo.com

Blodpropper forårsaket av statin narkotika

Snarere enn å bidra til dannelsen av blodpropper, statin narkotika arbeide for å bekjempe blodpropp ved å redusere mengden av kroppslig kolesterol produsert og potensialet for blokkering å bygge.

Identifikasjon

Seks forskjellige former av statinene er foreskrevet til å arbeide i leveren og blokkproduksjon av enzymet som er nødvendig for kolesterol.

Propper

Blodpropp skyldes statin narkotika er ikke en kjent bivirkning. Snarere, ved å redusere mengden av kolesterol, statiner limit "åreforkalkning" en tilstand som, hvis venstre ubehandlet, kan etter hvert føre til blodpropp.

Bivirkninger

Utslett, leverskader, fordøyelsesproblemer, tretthet og muskelsmerter er anerkjent problemene. "Den vanligste statin bivirkningen er muskelsmerter," sier Mayo Clinic. "Du kan føle denne smerten som en sårhet, tretthet eller svakhet i musklene dine."

Forskning

Nyere forskning presentert på et møte i American Academy of Cardiology indikerer statiner kan bidra til å forhindre blodpropp i en enda annen måte enn tidligere antatt. "Dette tyder på at et statin har potensielle gunstige effekter på venøs sirkulasjon, ikke bare den arterielle sirkulasjonen," sier Dr. Carl J. Lavie, av Ochsner Heart and Vascular Institute i New Orleans.

Betraktninger

Bekymring eksisterer at statiner blir foreskrevet for liberalt. "Noen leger og offentlig helse talsmenn er bekymret for at altfor mange mennesker blir til statin narkotika før du prøver å senke LDL kolesterol gjennom kosten og livsstilsendring", ifølge Consumer Reports magazine.