Digidexo.com

Abalone & Food Poisoning

Abalone & Food Poisoning


Det er mange forskjellige arter av abalone, et hav snegle. Ifølge Man og Mollusc, er dette skalldyr en populær delikatesse i mange deler av verden. Sjeldne arter av abalone kan selge for opp til $ 300 pund, som i 2010.

Ciguatera Poisoning

I løpet av de varme månedene, saltvanns bløtdyr er underlagt røde bølgen, ifølge Medline Plus. Algeoppblomstring produserer giftige organismer, dinoflagellater, som blir spist av bløtdyr. Dinoflagellates gjør ciguatoxin, som er skadelig for mennesker ved svelging.

Typer å unngå

Innvoller av abalone i varme tropiske farvann kan havnen dette giftige stoffet. Uansett hvor godt skalldyr er kokt, dersom den inneholder varmestabil ciguatoxin, vil du bli forgiftet.

Symptomer

Symptomer på abalone forgiftning inkluderer magekramper, diaré, kvalme og oppkast. Etter disse symptomene, kan du oppleve bisarre opplevelser, som følelsen tennene er løs; forvirrende varme og kalde temperaturer (isen kunne føle varme, kunne brannen føle seg kald); eller en metallisk smak i munnen.

Advarsel

Ifølge NIH, kan skalldyr forgiftning være et medisinsk nødstilfelle. Ring en ambulanse eller få til en alarmsentral umiddelbart.

Behandling

Du vil motta medisiner for å stoppe brekninger, væsker til hydrat etter oppkast og diaré, og Mannitol til å redusere nevrologiske symptomer.

Gift

The National Poison Control Center, på (800) 222-1222, kan kalles fra hvor som helst i USA.