Digidexo.com

Diett for pasienter med høyt kolesterol

Hvis du har blitt diagnostisert med høyt kolesterol, er det en rekke matvarer som kan bidra til lavere nivåer. En sunn endring i kostholdet kan til slutt eliminere behovet for å ta kolesterolsenkende medisiner og det trenger ikke nødvendigvis å bety et stort kost overhaling. Noen justeringer her og kan det gjøre en stor forskjell.

Skjær Fat Først

Når du setter ut for å gjøre kolesterolsenkende kosttilskudd endringer, vurdere å redusere de typer og mengder av fett du spiser som kan være medvirkende til høyt kolesterol.

Når du begynner å trimme fettet, konsentrere seg om mettet fett og transfett. Mettet fett finnes i noen oljer og kjøtt. Trans fett er ofte brukt i pakket cookies, kaker og kjeks.

Olivenolje

Hvis du fortsatt matlaging med vegetabilsk olje, kan det være lurt å erstatte den med olivenolje. Olivenolje er pakket full av antioksidanter som kan ikke bare senke "dårlig" (LDL) kolesterol, men holde "gode" (HDL) kolesterol upåvirket.

Det er lett å innføre olivenolje i din daglige diett. Den kan brukes i stedet for smør når pensle kjøttet, sauteeing grønnsaker eller det kan kombineres med eddik som en hjemmelaget salat dressing.

FDA sier det tar ca to spiseskjeer eller 23 gram olivenolje hver dag for at ditt hjerte til å høste maksimal nytte.

Havregryn for Fiber

En bolle med havregryn til frokost er en fin måte å starte dagen på. Havregryn er full av løselig fiber som synes å redusere opptaket av kolesterol i tarmen.

Det tar minimum 10 gram løselig fiber hver dag for å redusere de totale "dårlige" kolesterolet LDL. Det er 6 gram fiber i en og en halv kopper kokt havregryn. Du kan legge til en ekstra 4 gram ved å legge en banan eller annen frukt.

Andre matvarer høy i løselig fiber inneholder epler, pærer, kidneybønner, knapt og svisker.

Omega-3

Omega-3, som finnes i fiskeoljer, ser ut til å øke "gode" HDL-kolesterolet. Minst tre porsjoner med fire-unse porsjoner av mat rik på omega-3 anbefales ukentlig.

Villaks, sardiner og ansjos er pakket full av omega-3. Andre gode kilder er beriket egg, valnøtter, soyabønner og bakken lin.