Digidexo.com

Tegn og symptomer på TMJ dysfunksjon

Tegn og symptomer på TMJ dysfunksjon


Muskler, leddbånd, bein og ledd i kjeven samarbeider om å hjelpe deg med å snakke, gjespe, tygge og svelge. Dine temporomandibulær ledd (TMJ), som ligger like foran ørene, er en viktig del av kjeven din fungerer. Det er ting du gjør eller ting som skjer med deg som kan negativt påvirke din kjeve. Tygge på den ene siden av munnen din, sliping tennene, traumer, leddgikt og tannproblemer noen ganger føre til TMJ dysfunksjon. TMJ symptomer er generelt. Det kan virke som noe annet enn kjeven din er årsaken til problemet, men følgende syptoms kan være et tegn på at du trenger å snakke med tannlegen din om TMJ.

Smerte

Når temporomandibulær leddene ikke fungerer sammen med andre deler av kjeven din kjevemusklene kan kontrakten plutselig og ufrivillig (krampe). Krampene forårsake smerte. Noen ganger vil du føle smerter i musklene i kjeven, men smertene kan stråle ut til andre områder, ifølge New York Eye og Ear Infirmary i Manhattan, New York (NYEE). Noen mennesker med TMJ dysfunksjon ikke har noen kjeve smerter i det hele tatt, men erfarings øreverk, hodepine og smerter i templene, kinn, nakke og skuldre. Andre har smerter eller stivhet bare nær fronten av ørene, rundt TMJ muskler. Når smertene ikke synes relatert til kjeven, kan du ikke skjønner at du opplever et symptom på TMJ dysfunksjon.

Popping eller Låse Jaws

McKinley Health Center ved University of Illinois sier at folk som har TMJ problemer vil ofte merke problemer når du åpner eller lukker munnen. De kan høre klikk eller spretter når tygge eller de kan åpne munnen og ikke være i stand til å lukke dem før kjevene låse opp. Noen mennesker som har TMJ er ikke i stand til å åpne munnen helt.

Øresus

Ringer, summende, brøling og andre lyder i ørene uten ytre årsak er tilstanden kjent som tinnitus. Ifølge American Tinnitus Association (ATA), så mange som 50 millioner amerikanere har tinnitus. Mange tilfeller av tinnitus oppstå på grunn av støyeksponering, men kan også føre til kjeveleddet tinnitus, eller foreta en eksisterende saken verre. Hvis du ikke har noen hørselstap og utvikle tinnitus, er det en mulighet du har TMJ dysfunksjon.

Facial Rykninger eller følsomhet

De muskelspasmer av TMJ lidelse kan påvirke andre muskler og bein, noe som gjør dem feiljustert eller sår. Som et resultat, kan musklene rykk eller du kan føle sårhet i andre områder av ansiktet ditt, sier NYEE. Noen mennesker med TMJ problemer rapporterer økt følsomhet for lys.