Digidexo.com

Hva som forårsaker en Såpe smak i munnen?

Uvanlig smak i munnen kan være irriterende. De kan være et resultat av en rekke ting: skiftende tannkrem produkter som brukes i hjemmet, spise en eksotisk måltid eller krydder eller medisinering bruk. Men noen uvanlige smaker i munnen er et resultat av forgiftning, så det er viktig å bedre forstå hvorfor du kan være å ha uvanlige smak i munnen. For eksempel kan en såpe smak i munnen være et resultat av inntak av for mye fluor (natriumfluorid), som kan være giftig for helsen ifølge Centers for Disease Control.

Sodium Fluoride Definert

Hvis man ser opp definisjonen av natriumfluorid man kan finne en referanse til fluorisering av vann innenfor definisjonen, samt støtte for dens anvendelse for å forebygge tannråte. Imidlertid gir Miriam-Webster Dictionary en mer kjøling definisjon av natriumfluorid: "et giftig krystallinsk salt (NaF) som brukes i spormengder av fluorisering av drikkevann og tannkremer, i metallurgi, som et flussmiddel, og som et pesticid. "

For de som har antatt at fluor i tannkrem og vann fra springen er en god ting, gir Miriam definisjon stor pause, som det står uttrykkelig at "spormengder bare" er forventet å være til stede i drikkevann og tannkrem. I tillegg står det at natriumfluorid brukes i plantevernmidler, og det er ansett som giftig, mest definitivt når inntatt i store mengder.

Men hva betyr natriumfluorid har å gjøre med å ha en såpe smak i munnen? Ganske mye, faktisk, siden det såpe smak kan indikere at du har inntatt for mye natrium fluor og er nå i fare for mer alvorlige helsemessige symptomer.

Centers for Disease Control

The Centers for Disease Control (CDC), som har hovedkontor ligger i Atlanta, Georgia, advarer mot natriumfluorid forgiftning og advarer at ett av symptomene på denne typen forgiftning er en såpe smak i munnen. Ifølge CDC, kan en såpe smak i munnen være den første indikatoren på natriumfluorid forgiftning. Noen ganger er denne såpe smak er også forbundet med en salt smak i tillegg, på grunn av natrium komponent av dette krystallinske salt.

Men en såpe smak i munnen ikke kommer til å være ditt eneste problem hvis det er et resultat av natrium fluor forgiftning. Andre - og mer alvorlig - symptomene vanligvis følger for de som har inntatt for mye natrium fluor: kollaps, sjokk, nummenhet i munnen, oppkast, diaré, utvidede pupiller og blekhet.

Andre kilder til Sodium Fluoride i Home

I tillegg til de vanligste hjelp av natrium fluor forgiftning (drikkevann fra springen med for mye fluorisering i det, får for mange fluor behandlinger hos tannlege kontoret eller en kombinasjon av de to), er natriumfluorid forgiftning også et resultat av forurensede tørre matvarer : tørr melk, mel, bakepulver og til og med kakemikser. Disse tørre matvarer kan inneholde insektmidler eller rottegift som finnes i natriumfluorid, utgjør en helsefare.

Diagnose

Ifølge CDC, bør laboratorietesting gjøres på oppkast eller gastriske vaskinger hvis de nevnte alvorlige symptomer er til stede (kollaps, sjokk, oppkast, diaré, etc.). Denne testingen vil hjelpe i deteksjon og diagnose av natrium fluor forgiftning.

Denne spesielle medisinske tilstand er ikke smittsom, men testing vil hjelpe deg til å merkes skikkelig årsaken til dine symptomer og hjelpe til med å hindre en annen forekomst, siden du kan ta skritt for å eliminere dette kjemikaliet i ditt hjem og kropp i fremtiden.

Behandling

Hvis en mild såpe smak er til stede, men de andre symptomene som er nevnt ovenfor ikke er det, kan du være i stand til å avverge en mer alvorlig tilfelle av natrium fluor forgiftning - og sette en stopper for din såpe munnen smak - uten hjelp av lege . Du kan være i stand til å gjøre dette ved å redusere mengden du drikker vann fra springen hver dag (eller å ha vann fra springen sjekket for fluorisering nivåer, som kan trenge å bli redusert med vannverket).

I tillegg vil redusere i hjemmet eller tannlege kontoret fluoridbehandlingen bruk av produktet være et klokt valg (etter at du diskutere det med tannlegen din, selvfølgelig), som ville velge å bruke en tannkrem som ikke inneholder så mye natrium fluor.

Det finnes ingen spesifikke at-home behandlinger gitt av CDC for dem som lider av en såpe munnen på grunn av natriumfluorid forgiftning. Eliminering av dette kjemikaliet fra hjemmet ditt og diett ville være en logisk konklusjon, skjønt. Men hvis du eller noen du kjenner begynner å lide mer alvorlige symptomer som er beskrevet ovenfor (sjokk, kollaps, munn nummenhet), søke profesjonell medisinsk hjelp.