Digidexo.com

Behandlinger for svette håndflater

Svette er en naturlig prosess som hjelper kroppen å kontrollere temperaturen. Dreven svetting utover det som er nødvendig for å kjøle ned kroppen er kjent som hyperhidrosis. Det påvirker vanligvis den håndflatene, fotsålene og under armene. Du kan føle forlegenhet og angst om denne tilstanden. Mange alternativer er tilgjengelige for deg å løse dette problemet.

Reseptbelagte Antiperspirants

Reseptbelagte antiperspiranter som Drysol og Xerac kan behandle milde til moderate tilfeller av hyperhidrosis. For maksimal effektivitet, gjelder problemområdene om natten og vask av i morgen. Disse løsningene er veldig sterk og kan gjøre huden kløende, rød og hoven, så er det viktig å rengjøre dem av neste dag.

Antikolinerge midler

Antikolinerge medisiner som Robinul og Robinul Forte forstyrre aktiviteten til kjemisk budbringer acetylkolin, som stimulerer svettekjertlene. Du bør merke en endring i ca to uker. Dette kjemikaliet er involvert i mange kroppslige prosesser slik at en rekke bivirkninger er mulig; de inkluderer tørr munn, forstoppelse, uskarpt syn, urinretensjon, tap av smak, svimmelhet og forvirring. Diaré, utslett, elveblest, eller problemer med å puste eller svelge kan bety et alvorlig problem, og du bør gå til lege dersom du opplever noen av disse symptomene.

Iontoforese

Iontoforese innebærer bruk av en batteridrevet anordning for å bære en lav elektrisk strøm til rammede områder mens kroppen er nedsenket i vann. Det vil midlertidig blokkere svettekjertlene. Den innledende behandling krever daglige behandlinger for ca to uker som varer mellom 15 og 30 minutter. Legen din kan vise deg hvordan du utfører vedlikeholds økter hjemme.

Botulinumtoksin

Botulinum toxin, bedre kjent som Botox, har vist en effektiv behandling for alvorlige tilfeller. Den blokkerer nervene som aktiverer svettekjertlene. Flere behandlinger er vanligvis nødvendig for å oppnå det ønskede resultat og omtrent fire måneder. Disse behandlingene kan være smertefullt og dyrt.

Kirurgi

Kirurgi er et alternativ vanligvis forbeholdt alvorlige tilfeller, eller hvis du ikke har svart på andre behandlinger. Endoskopisk thorax sympathectomy innebærer å kutte nervene som bærer meldinger til svettekjertlene. Operasjonen er minimal invasiv, krever bare tre små snitt for å gjøre plass til et kamera og små kirurgiske verktøy. Det vil permanent stoppe svette på hender, men kan øke svette i andre deler av kroppen som baksiden eller på baksiden av bena.