Digidexo.com

Hvordan komme gjennom Chemo

Alle som har blitt rammet av kreft vet altfor godt hvor viktig det gjennomgår kjemoterapi for å drepe kreftceller og holde dem fra å spre seg. Mens kjemoterapi er en effektiv behandling for de fleste kreftformer, vil det ikke fungere med mindre en streng tidsplan følges. Chemo behandlinger har vanlige bivirkninger som kvalme, oppkast, håravfall, infeksjoner og depresjon, så det er viktig å lære å komme gjennom behandling. Følg disse trinnene for å gjøre chemo opplevelsen så behagelig som mulig.

Bruksanvisning

Unn smertefulle, sprukne hender og føtter ved å ha rikelig med hud og antibiotika kremer i medisin brystet. Noen medisiner som vanligvis brukes i chemo behandlinger kan føre til at huden blir tørr og irritert, og pasientene er også utsatt for smitte fra selv den minste av kutt. Fordi et lavere antall hvite blodceller er en bivirkning av kjemoterapi, være forsiktig med all hud reaksjoner og irritasjoner, og behandle dem før de utvikler seg til noe mer alvorlig.

Bruk gummihansker ved rengjøring, vaske retter eller matlaging. Chemo behandlinger kan føre hendene for å bli nummen, og du kan ikke føle virkningene av et brannsår eller andre sår fra å gjøre huslige gjøremål før det er for sent.

Drikk minst 12 glass vann og juice i løpet av dagen for å holde kvalme fra å ødelegge dagen din. Hvis du kaster opp fra kvalme, er det viktig å holde hydrert. Kvalme er en vanlig bivirkning av enkelte kjemoterapi narkotika, så pass på å spørre legen din om hvilken type cellegift du gjennomgår er sannsynlig å forårsake kvalme og planlegge deretter. Noen leger vil foreskrive en anti-kvalme stoffet hvis det blir for ille. Spise tørre matvarer som korn, kjeks eller toast kan hjelpe.

Dekk til hodet med en varm, myk lue eller cap i sengen for å holde det blir kaldt. Hårtap er en vanlig bivirkning av cellegift, og din skallet hodet bør behandles med anbudet kjærlig omsorg. Barbere myk og pistrete chemo håret med en elektrisk bart trimmer i stedet for en barberhøvel for å holde fra å bryte ut i kviser.

Unngå folkemengder eller folk som har forkjølelse eller influensa, som immunforsvaret blir svekket som du prøver å komme gjennom chemo. Hvis du jobber på et kontor, og det er syke mennesker rundt, holde en krukke med antiseptiske servietter i nærheten for å desinfisere overflater som alle berører. Sørg for å trene så mye som du er i stand til og spise godt balanserte måltider. Selv lett trening, som gåing eller svømming, holder oksygen strømmer i lungene og blodet og bidrar til å styrke immunforsvaret.

Hold telefonnumrene til venner og familie i nærheten i tilfelle du trenger hjelp mens du prøver å få gjennom kjemoterapi, og finne et apotek som vil levere dine resepter og andre komfort elementer.

Ring legen din kontor ved første tegn på at du føler deg blå eller suicidal. Noen kjemoterapi narkotika bærer mange farer, inkludert kjemoterapi-indusert depresjon, så det kan være lurt å diskutere denne muligheten med legen din før du gjennomgår visse behandlinger. Han kan være i stand til å foreskrive andre medisiner, for eksempel Celexa eller Prozac, for å motvirke den chemo stoffets effekter. Snakk med familie og venner og anelse dem inn på din sinnstilstand. Vurdere å gjøre en avtale for å snakke med en terapeut for å komme deg gjennom denne fasen av cellegift. Holde en dagbok eller et tidsskrift kan også bidra til å regne ut dine følelser.

Tips og advarsler

  • Stikke et såpestykke under nesen for å hjelpe styrke tapte sanser av smak og lukt.
  • Bruk Listerine strips for å kurere munnsår.
  • Føl deg fri til å gråte på noens skulder og ikke vær redd for å be om en klem.
  • Spør en nær venn eller et familiemedlem til å bo sammen med deg hvis du har en spesielt dårlig dag etter en chemo behandling.
  • Spis yoghurt for å hjelpe med fordøyelsesproblemer forårsaket av cellegift.
  • Bruk komfortable slip-on sko eller tøfler til chemo behandlinger.
  • Unngå å drikke væske under måltider hvis du lider av kvalme og oppkast.
  • Medisiner for å motvirke effekten av chemo-indusert depresjon kan også ha negative bivirkninger.