Digidexo.com

Hvordan bruke en CPAP Full Face Mask

Hvis du lider av søvnapné, kan legen din har foreskrevet kontinuerlig positivt lufttrykket (CPAP) søvnterapi. Denne enheten består av en pumpe som er koblet til en maske av et langt fleksibelt rør. Det finnes flere ulike typer masker for CPAP-apparat, og en variasjon er full ansiktsmaske. Når du er utstyrt for en full ansiktsmaske, som regel tar det litt tid å bli vant til å bruke den mens du sover.

Bruksanvisning

•  Sett på CPAP helmaske like før du går i dvale som instruert av CPAP tekniker da du ble montert for masken og plukket opp maskinen.

Sakte puster inn og ut som du normalt ville og være forberedt for luften å komme gjennom masken. En helmaske er vanligvis foreskrevet hvis du har en tendens til å puste gjennom munnen. Hvis det er slik du normalt puster, fortsette å gjøre det mens iført masken.

Stopp maskinen hvis du føler at presset er for mye eller gjør det for vanskelig å puste, og fjerne masken.

Hvis ikke, trykker du på "på" -knappen på CPAP maskin for å bidra til å starte luften på et lavere trykk og til slutt bygge den opp til trykket foreskrevet av legen din.

Sett masken tilbake på og begynne å puste normalt igjen. Denne gangen luften som strømmer gjennom masken skal være lettere å tilpasse seg, og du bør være i stand til å sovne uten problemer.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har en luftfukter på CPAP-maskin, har en flaske med vann i nærheten av sengen for når du våkner. Helmasker tendens til å gjøre munnen tørrere enn nese-bare CPAP masker når det ikke er luftfukter element.
  • Hvis du har problemer med å puste med full ansiktsmaske, ta den ut og kontakte legen din for å diskutere justere terapi. En full ansiktsmaske tetter seg til huden din og begrenser luftstrømmen inn og ut. Fordi masken dekker både nese og munn, må du føle deg komfortabel med å bruke det for det å arbeide sikkert og effektivt.