Digidexo.com

Hvordan bli kvitt av HPV virus

Lanseringen av Gardasil og andre vaksiner mot humant papillomavirus har hevet bevisstheten om viruset. Stammer av HPV kan forårsake kjønnsvorter, og noen stammer antas å forårsake livmorhalskreft. Men vaksiner ikke virker etter at du allerede har viruset. Faktisk, når du har viruset, er det ingen måte å bli kvitt det på noen konkrete frister. Du blir nødt til å vente på at immunsystemet til å fjerne viruset, og selv da ikke hver person til slutt vil klare det. I mellomtiden, er det ting du kan gjøre for å redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner.

Bruksanvisning

Kvinner bør få regelmessige celleprøver. Hvis du har hatt genital warts, vil du ha økt risiko for livmorhalskreft, og en celleprøve kan gi tidlig deteksjon, noe som gjør behandlingen enklere. Hvis du ikke har kjønnsvorter, oppmerksom på at kun 1 prosent av personer med HPV har vorter - så ikke har vorter betyr ikke at du ikke har HPV.

Vent den ut. For de fleste HPV-infeksjoner har en tendens til å forsvinne i løpet av tre år. Selv kvinner som viser forstadier til livmorhalskreft som skyldes HPV noen ganger ha dem løse når kroppen finner ut hvordan de skal håndtere HPV.

Bruk en over-the-counter vorte behandling hvis du har genital warts. Disse vil ikke bli kvitt viruset i seg selv, men kan behandle symptomene. Hvis over-the-counter behandling ikke virker, kan du se en lege for å få veiledning.

Ikke røyk eller avslutte hvis du nå røyker. Studier har vist at røyking øker risikoen for å utvikle kreft på grunn av måten røyking påvirker immunsystemet.

Begrens bruken av p-piller. Noen bevis tyder på at bruk av p-piller i mer enn fem år kan øke risikoen for at HPV vil utvikle seg til livmorhalskreft. Prøv å bruke en spiral eller en membran i stedet, eller velg en annen metode, hvis du er bekymret for langtidseffekter fra HPV.

Spis et sunt kosthold med mye frisk frukt og grønnsaker. Ferske råvarer inneholder antioksidanter, som mange mener hjelper immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner og klare kroniske infeksjoner.

Tips og advarsler

  • Legen er alltid den beste personen til å snakke med hvis du har spørsmål om HPV og risikoer det kan utgjøre for helsen. Sørg for å sjekke med legen din før du gjør store endringer i ditt kosthold eller daglige rutiner. Og hvis du allerede har blitt diagnostisert med livmorhalskreft skyldes HPV, følge legens behandlingsplan.