Digidexo.com

Bivirkninger av forstøver

Ifølge Centers for Disease Control, er 16,4 millioner voksne rammet av astma. Astma begrenser en persons evne til å arbeide, leke og delta i mange aktiviteter; men det finnes behandlinger tilgjengelig. Ved hjelp av en forstøver er en måte å kontrollere astma.

Typer Nebulizers

Nebulizers begynte som store, klumpete maskiner som ikke var svært bærbar. Et hult plastrør ville kjøre luft fra forstøveren kompressor inn i et kammer fylt med Albuterol, Salbutamol eller fenoterol som var festet under munnstykket eller "maske". Det måtte være plugget i også, og behandling økter varte fra 10 til 20 minutter. Hjem neblizers brukes normalt med små barn og eldre. Sykehus og hjem nebulizers generelt består av en kompressor og en fordampende kammer. Kompressoren pumper luft inn i munnstykket. Det er flere bærbare forstøvere på markedet, så vel som en engangstype. Bærbare nebulizers krever et batteri eller billader til å kjøre.

Gunstige bivirkninger

Ifølge en Rotech Health studie fra 2005 pasienter 65 år og eldre svarte at bruk av en forstøver hjelper dem i løpet av dagen. Det fungerer som et forebyggende tiltak mot astmaanfall, senke deres forekomst. Videre rapporterte 90 prosent av pasientene 65 år og eldre at deres generelle livskvalitet ble forbedret med forstøver bruk. Nebulizer bruk forhindret også 75 prosent av respondentene fra å gå til legevakten, mens 75 prosent av respondentene sa også at forstøver bruk hjulpet dem å unngå sykehusinnleggelse.

Negative bivirkninger

Siden medisinen på innsiden av forstøver er fordampet, kreves en høyere dose for å sørge for at pasienten får fullt utbytte av forstøverbehandling. Jo høyere dose kan øke pasientens risiko for overdose eller lidelse ugunstige forhold. Noen pasienter kan også oppdage at damptåke kan irritere sin hals, nese og munn. Hvis dette skjer, kan en jet forstøveren være mer hensiktsmessig for enkelte brukere.

Nebulizers kan heller ikke behandle utbruddet av en akutt astmaanfall. Bare inhalatorer kan motvirke akutte anfall. Pasienter som puster i for dypt og raskt kan oppleve svimmelhet eller skjelving. Pasienter som opplever dette bør vente 10 minutter før du prøver forstøverbehandling. Hvis disse symptomene vedvarer, bør pasienten se en lege om problemet. Nebulizers kan også være forurenset av innendørs allergener, som for eksempel kakerlakk rusk. Forurensning fra disse kildene kan føre til alvorlige medisinske problemer for astmatikere.

Albuterol

Albuterol er en av de mest fremtredende medisiner som brukes med en forstøver. Det er alvorlige effekter som kan være forårsaket av Albuterol. Alvorlige bivirkninger inkluderer bronkospasme (hvesing, tetthet i brystet, problemer med å puste), brystsmerter og uberegnelig hjerteslag, tremor, nervøsitet, lav kalium forårsaker forvirring, økt tørste og vannlating og farlig høyt blodtrykk. Andre bivirkninger kan være hodepine, svimmelhet, nervøsitet, søvnløshet, tørr munn eller hals, muskelsmerter eller diaré. Salbutamol og fenoterol kan også føre til effekter som ligner på de som er forårsaket av Albuterol.

Konklusjon

Selv om det finnes bivirkninger ved å hjelp av en forstøver og medisin som brukes i det, de er vanligvis sjeldne. Bærbare nebulizers har hjulpet en ny generasjon av mennesker med astma. Nebulizers og portable og kan brukes når som helst for å forhindre eller stoppe et astmaanfall. Hold forstøver rent og lett tilgjengelig. Nebulizers skal vare i mange år hvis de oppbevares i god stand, med mindre du bruker en engangsforstøver.