Digidexo.com

Hva er årsakene til Unormale celler fra en celleprøve?

Unormale celler funnet under en celleprøve kan være forårsaket av en rekke ting. Noen av disse kan være alvorlige, men mest unormale celleprøver viser bare en midlertidig og mild problem.

Ikke-medisinske årsaker

En unormal celleprøve resultat kan noen ganger være forårsaket av ikke-medisinske faktorer som nylig har hatt sex eller betennelse forårsaket av enkle irritasjon, ifølge den amerikanske Graviditet Association (APA).

Infeksjon

Noen seksuelt overførbare sykdommer (SOS) kan føre til en unormal celleprøve. Ifølge APA, disse inkluderer humant papillomavirus (HPV), herpes og trichomoniasis.

Betraktninger

Det er viktig å huske at selv om noen kjønnssykdommer kan utløse en unormal celleprøve, en celleprøve kan ikke brukes til å diagnostisere disse tilstandene eller til direkte påvise HPV.

HPV

Mange unormale celleprøver er et resultat av infeksjon med HPV. Infeksjon med HPV kan føre til endringer av forskjellige typer i cellene i livmorhalsen.

Dysplasi

Dysplasi er en generell betegnelse for unormale celler. APA melder at dysplasi noen ganger indikerer forstadier celler.

Betydning

En unormal celleprøve er ikke en diagnose av en bestemt tilstand. Ifølge WomensHealth.gov, de fleste forandringer er ikke alvorlig, men en lege anbefaler ofte ytterligere testing.