Digidexo.com

Hvordan behandle Condyloma Acuminatum

Hvordan behandle Condyloma Acuminatum


Condyloma acuminatum, eller kjønnsvorter, er forårsaket av visse stammer av humant papillomavirus (HPV). Vortene kan være små støt som oppstår i klynger eller utvikle seg til større grå, rosa eller røde massene. Condyloma acuminatum er ofte mer uttalt hos kvinner, som kan få dem i genital og anal områder. Menn ofte finne dem på tuppen av **** eller på anus. Vurdere disse behandlingene hvis du lider av denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Påfør podofilox 0,5 prosent væske eller gel til condyloma acuminatum. Det er et vanlig middel fordi det er relativt billig, trygt, og du kan sette den på deg selv. Du kan føle en viss irritasjon etter bruk av det, though.

Vurder å bruke imiquimod hvis podofilox ikke hjelper eller er for irriterende. Du bruker det en gang ved sengetid tre ganger i uken og vaske det av neste morgen. Imidlertid kan du fortsatt få irritasjon fra den.

Prøv trikloreddiksyre (TCA) eller bichloracetic syre (BCA) dersom det ikke brenner for mye. Din leverandør vil gjelde væsken nøye for å forhindre arrdannelse. Det er mer hensiktsmessig for små vorter.

Ha din leverandør gjelder podophyllin hvis TCA eller BCA ikke hjelper. Det tar dyktighet og forsiktighet for å bruke det fordi det kan føre til irritasjon og selv toksisitet hvis det sprer seg til huden områdene rundt vortene.

Gå for kryoterapi med flytende nitrogen hvis du har litt tålmodighet for pågående behandling. Det er billigere enn andre kirurgiske alternativer, trygt og fryser dem rett av. Det er mer smertefullt enn aktuelle metoder, men.

Spør om electrocautery hvis du ikke bryr deg om aktuelle anestesi. Dette brenner condyloma acuminatum, men leverandøren må være forsiktig for ikke å forårsake arrdannelse i huden rundt.

Suppler HPV behandlinger med naturpreparater. Immunsystemet er ment for å fjerne viruset i 8 til 13 måneder. En immun booster som Echinacea kan holde symptomene fra tilbakevendende i noen mennesker.

Tips og advarsler

  • Mens condyloma acuminatum kan forsvinne uten å utvikle seg i en urovekkende måte, kan de gjenta seg selv år etter smitte.
  • Oral sex kan forårsake vorter i nese, munn og svelg.
  • Mens enkelte stammer av HPV kan forårsake livmorhalskreft, er det ingen bevis for at genital warts gjør.
  • Vurdere å prøve en annen type behandling hvis den du bruker ikke hjelper etter 3 måneder.