Digidexo.com

Er Stevia et avføringsmiddel?

Er Stevia et avføringsmiddel?


Stevia, et naturlig søtningsmiddel utvunnet fra bladene av Stevia rebaudiana anlegget, er vanligvis markedsført som et alternativ til raffinert sukker og kjemisk avledet sukker erstatter. I motsetning til et avføringsmiddel, ikke ren Stevia ikke "oppmuntre avføring for å avlaste forstoppelse," ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Visse produsenter inkluderer fiber eller sukkeralkoholer i sine Stevia produkter. Konsumert i overkant, kan disse ingrediensene gi symptomer som etterligner avføringsmiddel misbruk, som diaré, gass, oppblåsthet og kramper.

Forebygging / løsning

For å forhindre potensielle avføringsmiddel-lignende bivirkninger, kjøp kun rene Stevia produkter med ingredienser som Stevia, Rebaudiosides eller steviosides. Unngå produkter med tilsatt fiber, eller med sukker alkoholer som erytritol, isomalt, laktitol, maltitol, sorbitol og xylitol.

Sikkerhet

Land som Japan har sikkert brukt Stevia i flere tiår, uten kliniske rapporter om løs avføring, diaré eller kvalme ved inntak. I desember 2008, Food and Drug Administration godkjent Stevia til bruk som et tilsetningsstoff i USA.

Advarsel

Naturligvis kan de enkelte reaksjoner Stevia variere. Konsulter lege hvis intestinal ubehag resultater fra forbruk av Stevia.

Morsomme fakta

Praktisk talt fri for kalorier, carbohyrdates, sukker og kolesterol, er Stevia passer for diabetikere og low-carb dieters. Det fremmer ikke tannråte, bidra til vektøkning eller heve blodsukkernivået.