Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på PID

PID er også kjent som bekken inflammatorisk lidelse, en infeksjon av det øvre parti av kvinnelige organer som påvirker en kvinnes blære og forplantningsorganene. Tilstanden generelt presenterer på kvinner i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, men har blitt kjent for å plage eldre kvinner også. PID er vanligvis forårsaket av noen form for bakteriell infeksjon, oftest klamydia og gonorrheal infeksjoner. Bakterier som er tilstede i genitalia sprer seg til indre organer og forårsaker symptomene innen to dager til tre uker etter eksponering, men kan også ta måneder å utvikle seg før tegn bli tydelig. Lære å identifisere symptomer på PID kan bidra til å hindre alvorlige komplikasjoner som pågående bekkenløsning, byller og ektopiske svangerskap og, i noen tilfeller, infertilitet.

Hvordan identifisere symptomer på PID

•  Se etter tegn på smerte eller ubehag i nedre mageområdet som ikke er relatert til månedlige sykluser. Denne smerten kan oppleves som kjedelig, bankende smerter og kramper til skarpe smerter som forårsaker intens ubehag.

Ta hensyn til alle typer utslipp som kan gi en stygg lukt. Selv om dette er ikke en hyggelig symptom å diskutere, er det en av de vanligste symptomene på en infeksjon forårsaket av bakterier.

Legg merke noen tegn til ubehag eller smerte mens urinering eller delta i relasjoner som ikke produserer ubehag før. Diskutere slike symptomer med din gynekolog eller fastlege for å hjelpe utelukke PID og finne en årsak.

Ta note av plutselige og uregelmessige menstruasjonssykluser eller blødning. Dette symptomet bør alltid diskuteres med en gyenecologist hvis det ikke løser seg selv gjennom en menstruasjonssyklus.

Ta hensyn til plutselige og økende anfall av kvalme, feber eller oppkast. Dette er et tegn på at kroppen din prøver å bekjempe infeksjoner. Medisiner for å bekjempe infeksjonen må være foreskrevet av lege.

Hint

  • Alltid engasjere seg i sikker praksis for å unngå kjønnssykdommer. Prøv å få regelmessige legekontroller hvis du har flere partnere og være spesielt årvåken før engasjerende i relasjoner med andre.
  • Tidlig diagnose og behandling kan bidra til å forhindre komplikasjoner av kjønnssykdommer i fremtiden. Sen behandling kan føre til irreversible forhold som infertilitet.