Digidexo.com

Fakta om L-lysin

L-lysin er en aminosyre som finnes i matvarer som egg, fisk, kjøtt og soya. Også kalt lys eller 6-diaminohexanoic syre, L-lysin er noen ganger tatt i supplement form for alternativ medisin.

Funksjon

Lysin utfører en rekke funksjoner, for eksempel å senke kolesterolnivået, hjelper kroppen absorbere kalsium, og produsere brusk og annet vev i kroppen din, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bruksområder

I alternativ medisin, er L-lysin brukes til å behandle en rekke forhold, blant annet å bedre utholdenhet og idrettslige prestasjoner, forebygge osteoporose og behandle nyrestein, forkjølelsessår og revmatoid artritt.

Legemiddelinteraksjoner

Kombinere L-lysin med kalsiumtilskudd har potensial til å forårsake høye nivåer av kalsium i kroppen din, advarer RxList.com.

Risiko

Mulige bivirkninger av L-lysin inkluderer magesmerter og diaré. Det er også en fare for nyresykdommer utviklings fra L-lysin, advarer Leger Desktop Reference.

Betraktninger

Fordi dens mulige effekter på barn er ikke kjent, unngå å ta L-lysin hvis du er gravid eller ammende. Hvis du har en historie med nyre-eller leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å ta L-lysin, rapporterer Physicians Desktop Reference.