Digidexo.com

Hva er behandlingen for tidlig livmorhalskreft?

Ifølge National Cancer Institute, i 2009 var det 11 270 nye tilfeller av livmorhalskreft er rapportert i USA, og totalt 4070 kvinner mistet sin kamp med sykdommen. Livmorhalskreft er saktevoksende og ofte oppdages gjennom regelmessige Pap tester. Risikofaktorer som kan forårsake livmorhalskreft er HPV-infeksjon, mangel på å få Pap tester og seksuelle historie. Å få HPV-vaksine kan beskytte en kvinne mot to typer av HPV-viruset som forårsaker livmorhalskreft. Hvis du er diagnostisert med tidlige stadier av livmorhalskreft, er det viktig å diskutere behandlingsalternativer med legen din.

Loop elektro Excision Procedure

Loop elektro eksisjon er en prosedyre utført i løpet av de tidlige stadier av livmorhalskreft. Unormal vev er fjernet av en elektrisk strøm som passerer gjennom en tynn, trådsløyfen. Prosedyren ofte utføres i et legekontor og tar noen minutter. En kvinne er nødvendig for å ligge på ryggen, plasserer bena i stigbøyler. Et spekulum er satt inn i vagina, og lokalbedøvelse er gitt. Legen deretter setter sløyfen inn i vagina, og opp til livmorhalsen. Noen kvinner føler seg svak under inngrepet og bør informere legen sin hvis de gjør. Etter kirurgi, bør ingenting plasseres i vagina slik som tamponger eller DOUCHES. Dette betyr også ingen samleie. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du opplever kraftige blødninger, blodpropp eller sterke magesmerter.

Laser Surgery

Laserkirurgi er en prosedyre som involverer bruk av en smal stråle av lys som skaper varme. Varme brannsår og kutt unna unormale celler og lesjoner fra livmorhalsen uten å ødelegge omkringliggende vev. Laser kirurgi er utført i din leger kontor. Smerte og sårhet oppstå etter operasjonen. Hvile for de to første dagene og ta medisiner som ibuprofen hver seks til 12 timer for smerte. Vaginal blødning, kramper og en vannaktig utflod er vanlig og gå bort i løpet av få dager. Rådfør deg med legen din for å finne ut når du kan gjenoppta normale aktiviteter.

Kryoterapi

Cryotherapy brukes til å fryse unormale celler i livmorhalsen som kan føre til cervikal kreft. Prosedyren utføres på legens kontor eller klinikk og er gjort som et poliklinisk prosedyre. Du vil bli bedt om å kle av seg fra livet og ned og ligge på et bord hvor en papirkluter er plassert over midjen din. Bena er plassert i stigbøyler, og legen din vil sette inn et spekulum inn i skjeden. En metall sonde settes inn i skjeden, hvor livmorhalsen er frosset med karbondioksid i to til tre minutter. Kramper og en kald følelse føles under prosedyren. Etter prosedyren, kramper og en vannaktig utslipp er vanlige, men gå bort ved slutten av dagen. Hvile og ta smertestillende medisiner for å lindre kramper. De fleste kvinner er i stand til å vende tilbake til sine normale aktiviteter dagen etter inngrepet.

Intern stråling

Intern stråling er et annet alternativ for behandling av livmorhalskreft som innebærer å plassere radioaktive materialer som frø, nåler, tråder eller katetre nærheten en svulst eller unormale celler i livmorhalsen. Denne prosedyren blir utført på kvinner som ikke kan ha kirurgi eller i forbindelse med kirurgi, og er utført som en poliklinisk prosedyre. Lengden av behandling avhenger av hva slags intern stråling du velger. Low-dose stråling tar to til tre dager, mens høy dose stråling tar noen få minutter. Spotting og blødning fra skjeden kan forekomme, samt vaginal og magekramper. Bære en sanitetspute under den første og andre dag etter inngrepet. Ta ibuprofen for å avlaste kramper, vil imidlertid minske kramper ved slutten av dagen. Ta kontakt med lege umiddelbart hvis en feber av 101 grader Fahrenheit eller høyere oppstår eller du merker en stinkende, grønnaktig utflod som kommer fra skjeden.