Digidexo.com

Kjemiske strukturen av østrogen

Kjemiske strukturen av østrogen


Ordet "østrogen" kommer fra latinske røtter som betyr, bokstavelig talt, noe som bringer en kvinnelig dyr inn i varmen - det vil si, til en formidler av løpetid eller beredskap kompis. Vitenskapelig, refererer ordet til en familie av molekyler som er involvert i regulering av den kvinnelige reproduktive syklus. De tre østrogener hos kvinner omfatter estradiol (som er molekylet som oftest kalles "østrogen"), estron og estriol. Andre, funksjonelt tilsvarende molekyler finnes ikke hos mennesker, men i dyr og til og med planter er referert til som østrogener så vel.

Således representerer ingen enkelt kjemisk struktur "østrogen". Og siden strukturen spiller en nøkkelrolle i funksjon, østrogen-lignende kjemikalier ikke alle handling på samme måte.

Østrogener er steroider

De tre menneske østrogener dele sterk familielikhet, men de er ikke det samme molekylet. Faktisk, alle steroider (inkludert ikke bare østrogener men funksjonelt svært forskjellige mannlig hormon, testosteron) stammer fra kolesterol.

De menneskelige østrogener dele visse strukturelle egenskaper som minner om deres opprinnelse: tre seks-leddede ringer og en fem-leddet ring som deler sider. Forskjellen ligger i detaljene, og disse detaljene gjør hele forskjellen i molekylet funksjonalitet.

Sammenligning av menneske Østrogener

Menneskelig østradiol er "sterkeste" av østrogener. Det vil si, østradiol er best på bestilling "" celler til å produsere de mange andre proteinene nødvendige for normal reproduksjonssyklusen i en drektige hunn. Østradiol er også til stede ved den høyeste konsentrasjon i premenopausale kvinner.

Selv om de strukturelle forskjeller mellom østrogener er meget subtile (mindre enn et vannmolekyl største forskjell mellom de tre!), Det neste sterkest østrogen, østron, er 10 ganger svakere enn østradiol.
Den tredje, østriol, som igjen er nesten 10 ganger svakere enn estrone.

Fordi eggstokkene produkt de fleste av kroppens østrogener, og eggstokkene slutte å fungere i overgangsalderen, har leger og forskere målrettet østrogen hormonbehandling for reduksjon av menopausale symptomer som hetetokter, vaginal tørrhet og nattesvette.

Konjugert Equine Østrogener

For mye av det 20. århundre, ble østrogener for hormonbehandling avledet fra urinen til gravide hopper, som er rik på østrogen komponenter. Konstruksjonen og forholdet mellom østrogener i hesteurin varierer noe fra de som er funnet i mennesker: Konjugert equine østrogener (Cees), den aktive ingrediens i mange FDA-godkjente terapier, består av 45 prosent østron og 25 prosent equiline, et østrogen produseres ikke i mennesker. Mindre enn 10 prosent av formuleringen er østradiol, og det finnes flere dusin andre komponenter.

Selv om mange kvinner har opplevd stor lettelse fra sine menopausale symptomer ved bruk av formuleringer som inneholder CEES, kan innføringen av disse nonendogenous østrogener bidra til uønskede bivirkninger og forskjeller i hvordan molekylene er eliminert fra kroppen.

Syntetisk Østradiol

Andre østrogen erstatningsterapi inneholde syntetiske østradiol, som er en ren form av østradiol østrogen fremstilt fra en naturlig forløper, diosgenin, som finnes i soyabønner og vill yam. Dette østrogen er strukturelt identisk med menneskelig østradiol.

Selv om mange ikke-FDA-godkjente preparater, i kjølvannet av HRT sikkerhet striden i 2002, tout deres bruk av "naturlig" eller "bioidentical" østrogen, disse preparatene bruke samme syntetisk østradiol finnes i mange FDA-godkjente produkter.

Østradiol (fra hvilken som helst kilde) konverterer til estrone i leveren, noe som gjør det sannsynlig å ha noen av de samme effektene som estrone rike CEE. Når absorberes gjennom huden (ved hjelp av et depotplaster eller gel) estradiol gjør opprettholde sin opprinnelige struktur først i blodet.

Andre Østrogener

HRT og brystkreft behandlinger ansette andre østrogener og "anti-østrogener" med lignende strukturer og funksjoner. På grunn av kompleksiteten av østrogen biokjemi, er farmakologi av forskjellige formuleringer fortsatt under studien, og, i noen tilfeller, gjenstand for kontrovers.