Digidexo.com

Hjertesykdom Tegn og symptomer

Hjertesykdom Tegn og symptomer


Hjertesykdom eller hjerte-og karsykdommer, er den ledende morder av både menn og kvinner i USA i henhold til American Heart Association. Hjertesykdom tar livet av flere mennesker enn alle typer kreft. Hvis du mistenker at du har hjertesykdom, er det viktig å lære om de vanlige tegn og symptomer, og oppsøke lege umiddelbart.

Funksjon

Det er mer enn bare en sykdom som påvirker funksjonen av hjertet. Alle hjertesykdommer dele felles karakteristiske for å forstyrre muligheten av hjertet til å pumpe blod. Hvis hjertet ikke fungerer så bra som det skulle, trenger organer og vev ikke får en tilstrekkelig mengde blod og kan bli skadet på grunn av mangel på oksygen. I ekstreme tilfeller, slutter hjertet fungerer, noe som resulterer i døden.

Typer

Koronar arteriesykdom er en av de mest vanlige former for hjertesykdom. Sykdommen oppstår når blodårene tettes med plakett, begrense blodstrøm og reduserer hjertets evne til å pumpe blod. Medvirkende faktorer til utvikling av koronarsykdom inkluderer kosthold, høye kolesterolverdier og slektshistorie.
Kardiomyopati er en sykdom der hjertemuskelen blir betent og utvidet, slik at den slutter å fungere effektivt. Sykdommen kan være forårsaket av et virus eller kan være et resultat av høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, hjerteklaffsykdommer eller en medfødt hjertefeil.
Valvulær hjertesykdom er forårsaket av skade på en eller flere av de fire ventiler i hjertet. Skade kan være forårsaket av infeksjoner, bindevevssykdommer, strålebehandlinger og revmatisk feber.
Medfødt hjertesykdom er en form for sykdom som utvikler seg før fødselen. Denne gruppen av sykdommer kan føre til hull i sentrum, en innsnevring av aorta eller misdannelse i hjertet selv.
Hjertesvikt oppstår når hjertet ikke klarer å pumpe nok blod. Det betyr ikke at hjertet slår helt ned, bare at det ikke fungerer på full kapasitet. Når hjertesvikt oppstår, kan væsker bygge opp i kroppen. Betingelsen kan være et resultat kardiomyopati, koronar arteriesykdom eller flere andre forhold.
Et aneurisme er en svakhet i en arterie eller vene som kan vises som en bule i åreveggen. Aneurismer kan sprekke etter hvert og forårsake potensielt dødelig blødning. Aneurismer kan forekomme i andre enn hjertet områder, slik som magen eller hjernen.

Funksjoner

Hjertesykdom symptomer varierer fra person til person, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Du kan oppleve at du er trøtt hele tiden, blir beholdt væske eller har problemer med å fange pusten. Andre tegn på hjertesykdom omfatter svimmelhet, besvimelse, hjertebank, en flagrende følelse i brystet og hevelse i føtter eller ankler.
Du kan oppleve angina, en smerte i brystet som betyr at hjertet ikke får nok blod. Mens angina er ikke et hjerteinfarkt, har angina betyr at du har en underliggende hjertesykdom og er mer sannsynlig å oppleve et hjerteinfarkt.
Tegn på et hjerteinfarkt er smerter eller ubehag i midten av brystet. Du kan føle en klemme følelse eller føler press eller fylde. Smertene kan vare i noen minutter eller kan komme og gå. Alle kan ikke opplever brystsmerter. Noen rapporterer smerte i armer, nakke, kjeve eller magen. Kvalme, svette, svimmelhet og kortpustethet kan forekomme.

Betraktninger

Du kan redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom ved å holde blodtrykket under kontroll, slutte å røyke og kontrollere diabetes og kolesterolnivået ditt. Opprettholde en sunn vekt og trene regelmessig vil hjelpe hjertet ditt funksjon på sitt optimale nivå.

Advarsel

Hvis du opplever noen av symptomene nevnt i denne artikkelen, kan du ringe 911 og få til legevakten umiddelbart. Det er ingen måte å vite om du faktisk har et hjerteinfarkt uten en medisinsk vurdering og forsinke behandling kan koste deg livet ditt.