Digidexo.com

Hvordan finne de genetiske årsakene til hjertesykdom

Hjertesykdom og andre former for kardiovaskulær sykdom har ofte en sterk genetisk komponent. Visse gener kan enten føre til unormalt høyt kolesterol, blodtrykk eller genetisk fedme, som alle kan føre til hjertesykdom. Hjertesykdom kan oppstå på grunn av små biter av kolesterol som kan blokkere koronare blodkar eller på grunn av hjertet måtte arbeide unormalt vanskelig å pumpe blod.

Hvordan finne de genetiske årsakene til hjertesykdom

Hvordan finne de genetiske årsakene til hjertesykdom

•  Sjekk din familiehistorie. Ofte folk med genetisk hjertesykdom har flere familiemedlemmer med en historie med hjerte-og karsykdommer. Identifisere foreldre, besteforeldre, søsken og tanter og onkler som har hatt hjerteinfarkt eller slag kan bidra til å identifisere mulige genetiske årsaker til hjertesykdom.

Eliminer miljøfaktorer, inkludert røyking, alkoholmisbruk og et dårlig kosthold. Disse faktorene kan, uavhengig av genetikk, føre til hjertesykdom. Hvis du eller noen slektninger med hjertetrøbbel har miljøfaktorer som kan føre til hjertesykdom, kan det føre til genetisk analyse for å feilaktig identifisere genetiske årsakene til hjertesykdom.

Få en genetisk test for ditt kolesterol risiko. Det er visse genetiske faktorer, som for eksempel en overflod av apolipoprotein E-II, noe som forårsaker at du har unormalt høyt kolesterol og en økt risiko for aterosklerose. Disse genene kan føre til at du har unormalt høyt kolesterol, som kan være en genetisk årsak til hjertesykdom.

Få testet for diabetes. Diabetes har også en genetisk komponent, og den høye blodsukker som resulterer fra diabetes kan føre til hjertesykdom og problemer med røde blodlegemer, som også kan forårsake hjerteinfarkt.

Få testet for genet relatert fedme. Nylig har flere gener blitt oppdaget som kan føre til en unormalt lav metabolisme og en tilbøyelighet til diabetes. Dette kan også være en genetisk årsak til hjertesykdom.