Digidexo.com

Hva er bivirkningene for aktuell hermomeglere?

Hva er bivirkningene for aktuell hermomeglere?


Aktuelt hemostatiske agenter tilhører en klasse legemidler som kalles antihemoragika. Disse brukes til å gi krise blødning kontroll. Det har blitt mest populære for bruk i militær medisin, der topiske hemostatiske midler blir anvendt som et pulver på sår eller i bandasjer.

Slik fungerer det

Aktuelt hemostatiske agenter arbeid ved å forårsake vasokonstriksjon eller ved å fremme blodplateaggregasjon. Vasokonstriksjon er den prosess hvor blodårer begrense som et resultat av sammentrekninger i veggene i karene. Dette opphører blødning på stedet av skader. Når blodplateaggregasjon opptrer, er en blodpropp dannet, noe som gir midlertidig lindring.

Ingredienser

En av de mest brukte kornet aktuell hemostatika er QuikClot. Dette pulveret er laget hovedsakelig av zeolitt, som skaper en molekylær netto på såret som oppfordrer clotting. En merkevare av hemostatic gasbind, Celox, inneholder kitosan, som er en høy-overflate-området flake som absorberer blod og fungerer som en medisinert blodpropp. Et annet populært merke, D-stat Tørr, avhengig av trombin, som kjemisk aktiverer kroppens clotting agenter.

Bivirkninger av QuikClot

Bivirkningene av topiske hemostatiske midler varierer med deres viktigste aktive bestanddeler. Den aktive ingrediensen i QuikClot, zeolitt, danner hydrogenbindinger som genererer varme. For store sår, kan mengden av nødvendig QuikClot generere så mye varme at det kan resultere i alvorlige forbrenninger. I noen tilfeller kontinuerlig blodtap kan være å foretrekke fremfor brannskader forårsaket av QuikClot.

Bivirkninger av trombin

Trombin er hoved clotting ingrediens i D-Stat Dry. I sjeldne tilfeller kan pasienten oppleve en allergisk reaksjon på trombin som forårsaker anemi. Noen mennesker opplever hevelse og utslett på applikasjonsstedet. Selv om det ikke er påvist forbindelse har noen pasienter klaget over kvalme og oppkast.

Vanlige programmer

Aktuelt hemostatiske agenter som Celox og QuikClot er populært brukt av militæret for å lukke sårene raskt på slagmarken. Etter sin vellykkede anvendelse i krigssoner, har disse midlene blitt brukt til medisinske feltet, og blir brukt av kirurger og utrykningskjøretøyer. Ettersom denne teknologien har avansert og blitt tryggere, er det nå tilgjengelig for kjøp av enkeltpersoner.