Digidexo.com

Hvordan beskytte hørselen på konserter

Hvordan beskytte hørselen på konserter


Din hørsel er en dyrebar og verdifullt verktøy som de fleste tar for gitt. Mens det kan være i perfekt form akkurat nå, er sjansen stor for at når du treffer 40 kan du allerede merke en betydelig forskjell i din evne til å høre. Heldigvis kan du bidra til å beskytte hørselen din ved å gjøre noen smarte valg før du deltar høyt hendelser som konserter eller raves.

Hvordan beskytte hørselen på konserter

Ørepropper er lett å få tak i og ganske billig, så det er absolutt ingen unnskyldning for å gå på konsert uten dem i hånden. De kommer i både skum og silikon varianter og er enkle å sette inn. Pass på å rulle dem mellom fingrene så tett som mulig før du skyver dem inn i øret ditt. Hvis du ikke klarer å finne den rette vinkelen første gang, prøve igjen til øreproppene er montert sikkert inn i ørene. De vil ikke fungerer så bra hvis de ikke blir brukt på riktig måte. De fleste engangs ørepropper redusere lyden av et sted mellom 26 og 33 desibel, slik at ikke alle ørepropper er skapt like. "Quiet please!" Skum ørepropper redusere støy ved 29 desibel, og er lett å finne i de fleste stoff butikker. Men for maksimal beskyttelse, bestille en boks av Howard Leight Max plugger, noe som vil senke lyden med 33 desibel.

N-acetylcystein, eller NAC, er en kraftig antioksidant som har vist seg å beskytte mot hørselstap når det er tatt før eller like etter eksponering for skadelig støy. Faktisk bruker den amerikanske regjeringen det å beskytte hørselen til soldater som går ut i kamp. Den er tilgjengelig for bestilling på nettet, og kan også bli funnet i enkelte narkotika-og helsekostbutikker. Men dette er ikke nødvendigvis ment å ta plassen til ørepropper. Det ville være smartere å bruke de to i forbindelse med hverandre.

Hvis du har mulighet, bør du alltid velge en utendørs konsert eller fantasere over en innendørs. Innendørs konserter kan være betydelig høyere enn utendørs konserter fordi støy ikke har all den åpne plassen å flykte til og bygger opp innenfor rammen av veggene.

I tilfelle at det ikke er tildelt plass eller du har plen seter, ta hensyn til hvor høyttalerne er plassert. Flertallet av tiden, folk betaler absolutt ingen oppmerksomhet til hvor de er i forhold til høyttalerne, men det er en verden av forskjell mellom å sitte 10 meter og 100 meter fra dem.

Hvis du er en utøvende musiker på et høyt hendelse, men disponibel øreplugger påvirke din evne til å høre visse frekvenser som er nødvendig for din evne til å utføre, bør du nok gå til en høreapparat spesialist eller en audiograf, og har et par av tilpassede laget musikernes ørepropper opprettet for deg. De kan tilpasses til å blokkere ut visse frekvenser mer enn andre, og er lettere å sette inn enn engangs ørepropper fordi de er støpt spesielt til ørene. De kjører mellom $ 150 og $ 200, men er vel verdt investeringen.

Hint

  • Forebygging er den beste tilnærmingen til omsorg for dine ører. Det er laser behandlinger og operasjoner for å korrigere øyeproblemer, men det er ikke noe tilsvarende for å korrigere skadet hørsel.