Digidexo.com

Hva er normale DHEA nivåer i spytt?

DHEA er et hormon som produseres i kroppen gjennom den menneskelige levetid. Selv om DHEA produksjonen synker naturlig i løpet av årene, kan en betydelig ubalanse av DHEA føre til binyretretthet. En frisk voksen produserer 25 mg DHEA per dag.

Betydning

DHEA er et hormon som produseres av kroppen som påvirker alt fra en persons metabolisme til sexlyst.

Effekter

Vesentlige og unaturlige nedgang i DHEA skyldes dårlig ernæring og mye stress. En ubalanse av dette hormonet kan føre til fysisk tretthet og mental depresjon.

Forebygging / løsning

Etter et sunt kosthold samt å endre livsstil mønstre som kan føre til unødig psykisk stress er en måte å gjenopprette balansen i DHEA nivåer i kroppen din. Under visse omstendigheter kan hormontilskudd gis av en lege å kunstig gjenopprette DHEA balanse.

Time Frame

DHEA produksjon topper i tjueårene og stadig synker som du alder. Imidlertid kan ytre faktorer eksos kroppens normale produksjon av dette hormonet.

Betraktninger

Binyretretthet er vanlig, særlig blant kvinner. En DHEA spytt test administreres av en lege kan avsløre DHEA nivåer langt under det normale. Legen og ernæringsfysiolog kan hjelpe deg i å ta skritt for å bøte på binyretretthet.