Digidexo.com

Kosthold og ernæring for å hindre MS

Ifølge Mayo Clinic, er multippel sklerose, en autoimmun sykdom som blokkerer kommunikasjon mellom hjerne og kropp. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, nervene begynner å svekkes og bli svak. Noen mennesker har milde tilfeller av MS, mens andre lider med delvis lammelse og talevansker. Det er ukjent hvorfor noen mennesker utvikler multippel sklerose, men teorien er at en person kan være i stand til å hindre MS med kosthold og ernæring.

Fordelaktig Foods

Spise fem på åtte porsjoner av rå frukt og grønnsaker per dag. Ifølge avdeling for nevrologi ved Klinikum Heim University, kan underernæring muligens forverre symptomene på multippel sklerose. Studier utført ved universitetet viste at inntak av vitamin D og linolsyre er nyttig med å forebygge MS og andre helsemessige forhold som osteoporose. Rå frukt og grønnsaker er svært høy i essensielle vitaminer og mineraler. For generelle helse og velvære, trenger en person god ernæring for å hindre utbruddet av sykdommer som MS.

Spis et utvalg av fargerike frukter og grønnsaker som jordbær, gulrøtter og brokkoli. Pass på å også konsumere matvarer som er rike på vitamin D som kumelk eller geitemelk. Drikk minst 8 oz. per dag. Geitemelk er et godt valg for folk som er laktoseintolerante. Du kan også få vitamin D fra tran eller solskinn. (Se lenke i Resource delen for å lese mer om vitamin D og MS.) Linolsyre finnes i melkefett og safflower olje. Linolsyre kan også kjøpes som kosttilskudd hos din lokale helsekost butikk.

Dr. EH Reynolds er lege ved Kings College Hospital i London. Han oppdaget at tre av hans MS-pasienter var mangelfull på vitamin B12. Dr. Reynolds begynte å gi sin pasienter vitamin B12 og han merket små forbedringer og ikke mer kontinuerlig forringelse forårsaket av sykdommen. Disse resultatene er svært lovende, men flere studier må gjøres på effekten av vitamin B-12. Uansett, vitamin B-12 vil ikke skade en pasient, så legger mat rik på B-12 bør vurderes. Matvarer som er rike på B-12 er magert kjøtt som kylling, laks og kalkun.

Ta kosttilskudd

Ta en hel mat multi-vitamin og mineral tilskudd hver dag. I tillegg til å spise et sunt kosthold, kan kosttilskudd gir kroppen med ekstra ernæring. Ifølge Nutrition Journal of BioMed Central, er multippel sklerose vanligvis sett hos personer som har vært underernærte i lange perioder av gangen. Spise et sunt kosthold bør komme først, men å ta vitamin-og mineraltilskudd kan gi deg ekstra forsikring. Ekstra B-vitaminer kan også være nyttig fordi disse vitaminene bedre nervesystemet helse. Personer med MS lider fordi immunsystemet angriper nervene.

Hydration

Drikk 8 til 10 glass rent vann hver dag. Vann transporterer næringsstoffer til cellene der de trengs mest. I tillegg, fjerner vann også avfall. Toksiner kan svekke kroppen så det er viktig å rense kroppen for giftstoffer ved å drikke rikelig med rent vann. Unngå å drikke vann fra springen fordi kommunale vann inneholder klor. Klor er et giftig stoff som ikke er bra for urinveiene. Pass på at vannet er filtrert. Unngå sukkerholdige drikker og brus. Disse drikker kan faktisk øke kroppens behov for enda mer vann.