Digidexo.com

Skadelige biprodukter av cellulær respirasjon

Cellulær respirasjon er den naturlige metabolske prosess hvor levende celler bryte ned et molekyl glukose til vann, karbondioksid og energi. Energien som er lagret i form av adenosin trifosfat (ATP), noen ganger referert til som "energi molekyl" av cellen. Imidlertid spinner av denne naturlige og nødvendig prosess noen biprodukter som, samtidig som essensielt for god helse, i overkant kan være skadelig for kroppen.

Frie radikaler

Laget under prosessen av cellulær respirasjon er stoffer som kalles frie radikaler. Ifølge ConsumerHealth.org, "frie radikaler" er et begrep som gjelder for hvilken som helst atom eller gruppe av atomer --- som i et molekyl --- som har et uparet elektron i sin ytterste lag. Deres essensielle natur betyr at frie radikaler er alltid søker etter en make. I tillegg til de millioner av frie radikaler som produseres gjennom celleåndingen, er de fleste av oss behandlet til flere frie radikaler gjennom eksponering for sollys, luftforurensning, sigarettrøyk, plantevernmidler, stråling, kjemoterapi og visse medisiner.

Deres gode side

Med frie radikaler, er det vanligvis et tilfelle av å ha for mye av en god ting. Frie radikaler blir brukt av hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjon fra bakterier og virus. I en artikkel skrevet for ernæring Reporter nyhetsbrev, påpeker Jack Challem ut at frie radikaler også hjelpe leverens cytokrom P-450-enzymer til å avgifte skadelige kjemikalier. Challem bemerker også at Denham Harman, Ph.D., opphavsmannen til fri radikal teori om aldring, theorizes at "Free Radical kjemiske reaksjoner sannsynlig førte til det første livet på jorda, og senere, til utviklingen av arter ved å spørre DNA mutasjoner . "

The Bad News

Den overflod av frie radikaler i våre liv legger grunnlaget for noen alvorlige rampestreker. I sin søken etter andre molekyler som å mate, kan frie radikaler satt av en kjedereaksjon som fører til skade på andre komponenter i cellen, inkludert dens membran og deoksyribonukleinsyre (DNA) som finnes i dens kjerne. I tillegg til slike skader, som akselererer den normale aldringsprosessen, er frie radikaler vært innblandet som en forårsakende faktor i mange sykdommer, inkludert kreft, aterosklerose, diabetes og leversykdom.

Antioksidanter til unnsetning

I den beste av alle mulige verdener, vil frie radikaler holdes i sjakk av antioksidant enzymer som produseres av kroppen og andre som vi får gjennom forbruk av slike kjente antioksidanter som beta-karoten, bioflavonoider og vitamin C og E. Dessverre , de fleste av oss ikke får nok antioksidanter i kosten vår.

Hva å gjøre

Du kan bidra til å bekjempe skader som frie radikaler forårsake ved å sikre at kostholdet ditt inneholder rikelig med antioksidanter og ved å ta tilskudd av visse antioksidantrike næringsstoffer. Men det er en fare for å overdrive. Challem påpeker at Harman advarer om at overdrevent inntak av antioksidanter kan føre til tretthet og muskelsvakhet. The Alliance for Aging Forskning oppfordrer til at folk grense antioksidanttilskudd til 100 400 IE vitamin E, 200 til 1000 mg vitamin C og 17 500 til 50 000 IE beta karoten.