Digidexo.com

Ernæring for hjernen

Ernæring for hjernen


De fleste vet at hjernens funksjon er nødvendig for livet, men hva folk kanskje ikke vet er hva slags mat å spise for å øke hjernens funksjonalitet.

Betydning

Hjernen bruker omtrent 20 prosent av kroppens totale energiforsyningen. Så gir hjernen med nok energi i løpet av dagen er viktig for hjernen din til å arbeide effektivt.

Food for Thought

En enkel måte å spise "hjernen mat" er å se etter matvarer som inneholder glukose, som er funnet i karbohydrater som frukt, grønnsaker og helkorn. Karbohydrater er hva drivstoff kroppen, inkludert hjernen. Også, siden hjernen består av rundt 60 prosent fett, mål for mat med høyt B-vitaminer, omega-3 fettsyrer og vitaminene C og E.

Topp 5 Brain Foods

Ifølge BrainReady.com, de fem beste hjernen matvarer er villaks, kakao bønner, matcha (eller grønn te pulver), acai bær og blåbær bundet om fjerdeplassen, og kaffebønner.

Fordeler

Det er mange grunner til at hjernens funksjon er gunstig. Hjernen regulerer vitale prosesser i kroppen, og når hjernen har lett tilgjengelig brennstoff, utfører den beste.

Advarsel

Mental årvåkenhet og hjernens funksjon er to forskjellige ting. Koffein kan gi mental årvåkenhet, men denne effekten er bare kort sikt. Tar koffein for lenge vil redusere dens virkninger på kroppen og kan føre til ubehagelige abstinenssymptomer.