Digidexo.com

Krydder for å hindre bakterier

Det er ingen tilfeldighet at de mest potente krydder som chili, karri og hvitløk, synes å ha utviklet seg i land med varmt klima. To Cornell University forskere, Jennifer Fakturering og Paul Sherman, tok en nærmere titt på sammenhengen mellom flammende krydder og deres evne til å bekjempe mat forringende. Deres funn bekreftet at krydder gjør bekjempe bakterier og andre matvarer patogener, bidrar til å ivareta helsen til folk i varmere klima.

Some Like It Hot ... for en grunn

Som rapportert av Jane Brody i en New York Times artikkel, oppdaget de Cornell forskerne at krydder mest favorisert av de som bor i varmere strøk hemmet fra 75 prosent til 100 prosent av all vekst i bakterier mot der de ble testet. Tilbyr større detalj på sine funn, Susheela Raghavan, forfatter av "Handbook of Krydder, og smakstilsetninger," rapporterer at Fakturering og Sherman oppdaget at allehånde, hvitløk, løk og oregano drept alle bakterier mot der de ble testet.
Litt mindre effektive var kanel, spisskummen, estragon og timian, som klarte å slå ut omtrent 80 prosent av alle bakterier. Overraskende, chili jobbet mot bare 75 prosent av bakteriene i testprosessen. Veien ned omfanget av effektivitet, ifølge Raghavan, var anis, svart pepper, selleri frø, ingefær og hvit pepper, som drepte bare 25 prosent av de bakteriene som ble testet.

Høy verdi Plassert på Krydder

I en artikkel fra online Health Library of Fort Hoods Carl R. Darnall Army Medical Center, skriver Lynn Tripp at i det 16. og 17. århundre, disse eksotiske krydder "var så vanskelig å skaffe at handel med krydder kjørte verdensøkonomien mye som olje gjør i dag. " I "Smak av Paradise," hans sosiale historie av krydder, melder Wolfgang Schivelbusch at middelalderens europeiske familier med høyere sosioøkonomisk status brukte rekke deres krydder beholdning som en indikator på deres rang i samfunnet.

Antimikrobielle egenskaper

Skildrer studie foretatt av Fakturering og Sherman, melder Tripp at forskerne scoured gjennom de tradisjonelle kokebøker av 36 land som ønsker å identifisere krydder mest brukte i kjøttbaserte oppskrifter. De fant frem til 43 krydder som passer regningen. Fakturering og Sherman foretok deretter videre studier i et forsøk på å etablere hvilke, om noen, av disse krydder hadde antimikrobielle egenskaper, og således kan brukes for å bekjempe bedervelse i retter som inneholdt kjøtt, fjærkre eller fisk.
Cornell Forskerne var i stand til å bekrefte at 30 av de 43 krydder studerte var effektive til en viss grad mot bakterier assosiert med mat forringende. De har også observert at noen av krydder ble studert var mer effektive når de brukes i kombinasjon med andre krydder. Tripp tyder på at dette kan kaste lys over utviklingen av slike krydderkombinasjoner som chili og karri pulver, som begge er bygd opp av flere krydder.