Digidexo.com

Virkningene av aminosyren lysin

Virkningene av aminosyren lysin


Lysin er en av 20 essensielle aminosyrer som brukes av kroppen til å vokse og reparere vev. Det kan ikke lagres og må stadig opp igjen. Når kroppen ikke får nok lysin, blir B-vitamin niacin utarmet og sykdommen pellagra kan føre til. De fleste får nok lysin ved å spise proteiner som kjøtt, ost, nøtter, egg og soyabønner. De som på de fleste risiko for lysin mangel er vegetarianere på makrobiotiske dietter og noen utøvere som bryter sine lysin butikker. Lysin stopper herpes virus sprer seg og er nå brukt til å behandle herpes, helvetesild og forkjølelsessår.

Funksjon

Lysin, også kjent som L-lysin, eller aminosyren K, er en essensiell aminosyre, en byggeblokk for proteiner, å fremme muskelvekst og reparasjon av vev. Det hjelper også kroppen absorbere kalsium, produserer hormoner, enzymer og sykdomsbekjempende antistoffer.

Lysin Deficiency

Kroppen kan ikke lagre eller gjøre lysin, så det må etterfylles ofte. Innen 6 til 8 uker for å spise en diett uten nok lysin, aminosyren ubalansen fører til en mangel på B-vitamin niacin og symptomer utvikles som blodskutte øyne, tretthet, svimmelhet, kvalme, tap av appetitt, anemi og nyrestein.

Pellagra

Pellagra er en potensielt dødelig sykdom som var et mysterium i århundrer. Kumaravel Rajakumar, beskriver MD det: "Vanligvis er klassisk pellagra definert av de 3 DS:. Dermatitt, diaré og demens" På 1930-tallet, viste Dr. Joseph Goldberger at pellagra ble forårsaket av ernæringsmessige mangel og mais var som regel den skyldige.

Dietter basert på mais eller cornmeal kan forårsake lysin og niacin mangler med mindre korn måltid er supplert med nøtter, fisk eller bønner eller kokt med alkalisk løsning av kalk for å frigjøre niacin, slik det gjøres ved utarbeidelse tortillas i Latin-Amerika.

Herpes

To aminosyrer, lysin og arginin, virker sammen for å bygge muskelvev og er lagret i det samme spesielle område i cellene. Imidlertid er arginin det eneste protein som brukes av kroppen når det skaper nye herpes virus celler. Når cellen lagringsområder er fulle av lysin, er arginin blokkert ut, og herpes viruset mangler byggesteinene for å formere seg.

Potensiell

Lysin viser også lovende resultater i behandling av smerter når det brukes alene eller sammen med anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller Advil.

Betraktninger

Noen leger anbefaler 10 gram lysin i døgnet under en herpes utbrudd. En så høy dose kan føre til kvalme, magekramper og diaré. Oppdeling av doseringen i løpet av dagen vil bidra til å minimalisere bivirkninger. Ikke ta lysin kosttilskudd med melk.

Gravide eller ammende kvinner eller personer som har høyt kolesterol eller hjertesykdom bør rådføre seg med helsepersonell før du tar lysin kosttilskudd.
Barn under to år bør ikke ta lysin kosttilskudd uten tilsyn av en barnelege. Meget store doser av lysin, kan 10 til 30 gram per dag øke toksisiteten av visse antibiotika, inkludert gentamicin, neomycin og streptomycin.