Digidexo.com

Hvordan starte antiretroviral behandling

Hvordan starte antiretroviral behandling


Selv om det fortsatt ingen kur for hiv og aids, har behandlinger kommet en lang vei siden syndromet ble først identifisert i 1981 Legene sier nå de levealder for HIV-pasienter på antiretrovirale legemidler er normal. En diett av antiretrovirale piller kan ha livreddende effekter. HIV-pasienter vil sannsynligvis nødt til å ta disse pillene for hele livet, men og de har bivirkninger. Her er noen tips om hvordan å komme i gang.

Hvordan starte antiretroviral behandling

Ved hjelp av antiretroviral behandling

•  Finn en lege med erfaring i behandling av HIV og AIDS, slik som en smittsom sykdom spesialist. Gjør en avtale og forberede spørsmål til legen din på forhånd. Spør legen din om risikoen ved bruk av antiretrovirale, andre sykdommer du kan stå i fare for og hvordan du kan forebygge HIV-smitte til andre.

•  Har legen måle CD4-tall. Motta virusmengde test og gjennomgå stoffet motstand testing og eventuelle andre tester legen kan bestille. Disse testene vil hjelpe avgjøre om de skal starte antiretroviral behandling og som antiretrovirale å bruke.

Diskuter fordeler og bivirkninger av de ulike antiretrovirale regimer med legen din. Legen din vil fortelle deg hvilke antiretrovirale legemidler er best for deg, basert på testresultatene.

Ta antiretrovirale legemidler som foreskrevet. Ulike antiretrovirale legemidler har ulike doser tider og krav. Ta dine narkotika på de angitte tider og gjøre noen endringer i kostholdet som instruert.

Ikke slutte å ta antiretrovirale medikamenter med mindre du snakke med legen din først. Resistens kan utvikles hvis du ikke følger din antiretroviral behandling på riktig måte, noe som kan begrense fremtidige behandlingstilbud.

Hint

  • Faktorer å vurdere når du velger en antiretroviral behandling inkludere narkotika testresultatene for resistens, antall piller på diett, hvor ofte piller må tas, andre sykdommer eller tilstander du har, og om du er gravid. Antiretroviral behandling vil ofte innebære flere forskjellige stoffer som blir tatt i løpet av dagen.
  • Du trenger ikke å starte antiretroviral behandling bare fordi du har HIV. Legen din vil hjelpe deg å finne det beste tidspunktet å starte. Være klar over de mange bivirkninger til antiretrovirale midler, inkludert hodepine, kvalme, oppkast, diaré, søvnløshet, trøtthet og dårlig leverfunksjon.